Artık tavuk satılmayacak!

Son dönemde Kayseri'de tavuk eti fiyatlarında artış gözlemlendi. Tavuk etinin gerek yerel marketler gerekse zincir marketlerindeki fiyat artışı nedeniyle Ticaret Bakanlığı bakın ne karar verdi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kırmızı ete gelen zamlar nedeniyle Kayserili vatandaş tavuk etine yöneldi. Ancak bu kez de kentte tavuk eti fiyatlarında artış gözlemdendi. Bu durum Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Ramazan ayında kırmızı ete ikinci bir zam geldi. Yapılan son zamlarla birlikte kırmızı et rekor seviyelere geldi. Et fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle kırmızı et vatandaşlar için seyirlik bir sevda olmaya başladı.

Bu nedenle vatandaş tavuk etine yöneldi ancak tavuk eti fiyatlarında da artış gözlemlendi. Ticaret Bakanlığı'da fiyatları düşürmek icin tavuk eti ihracat yasağını içinde barındıran bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

CNN Türk TV'nin aktardığına göre Ticaret Bakanlığı tavuk etindeki fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı getireceği belirtildi. Bununla birlikte ihraç edilmeyen beyaz et iç piyasalara yönlendirilerek fiyat artışı engellenecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şu ifadelere ye ''Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı bir şekilde çalışma içinde yola devam edeceğiz.''

ÖZEL HABER
Yorumlar 2
Mütedeyyin 01 Mayıs 2024 12:49

Tavuk üreticisi olarak; toz kömürü şehir merkezinde bulunan büyük firmalara kullandırıp kırsalda et üretimi yapan küçük üreticiye kulandırmayıp Bir buçuk milyon tl ceza uygulayan sistemde tavuk eti çiflik hibelerinin bürokrat kamu yöneticileri ile beyaz yakalılara verildiği ve 5 yıl üretim sonunda istediği gibi satabildiği sistemden ötelenen küçük üretici tavuk firmaların ın ve ülkenin hamalı olarak ölüp gidecektir. Emekçilerin sesini duymayan sistemde bayram kutlamak sağıra düdük çalıp köre kart göstetmek gibidir. Diyanet işleri başkanı araba filon hayırlı olsun. Geçen haftaki hutbe ile araç saltanatı olmadı ama sistem böyle ancak bu araçta lüx yada vs.

Cihan yetkin 29 Nisan 2024 07:57

Bunlar hep birer proje b12 demir vitamini tüketemeyen bir toplum ne olur bağışıklık sistemini çöker ve zeka dan tutun bir çok hastalığa davetiye ve gelsin ilaç paraları

Bakmadan Geçme