Artık tavuk satılmayacak!

Son dönemde Kayseri'de tavuk eti fiyatlarında artış gözlemlendi. Tavuk etinin gerek yerel marketler gerekse zincir marketlerindeki fiyat artışı nedeniyle Ticaret Bakanlığı bakın ne karar verdi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Artık tavuk satılmayacak!

Kırmızı ete gelen zamlar nedeniyle Kayserili vatandaş tavuk etine yöneldi. Ancak bu kez de kentte tavuk eti fiyatlarında artış gözlemdendi. Bu durum Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Ramazan ayında kırmızı ete ikinci bir zam geldi. Yapılan son zamlarla birlikte kırmızı et rekor seviyelere geldi. Et fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle kırmızı et vatandaşlar için seyirlik bir sevda olmaya başladı.

Artık tavuk satılmayacak!

Bu nedenle vatandaş tavuk etine yöneldi ancak tavuk eti fiyatlarında da artış gözlemlendi. Ticaret Bakanlığı'da fiyatları düşürmek icin tavuk eti ihracat yasağını içinde barındıran bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

CNN Türk TV'nin aktardığına göre Ticaret Bakanlığı tavuk etindeki fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı getireceği belirtildi. Bununla birlikte ihraç edilmeyen beyaz et iç piyasalara yönlendirilerek fiyat artışı engellenecek.

Artık tavuk satılmayacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şu ifadelere ye ''Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı bir şekilde çalışma içinde yola devam edeceğiz.''