6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 6. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 6. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazanın ilk günlerinde ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk gününün rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 6. Gün İftar menüsünü hazırladık.

6. Gün İftar menüsü;

Kremalı Mantar Çorbası

Tavuklu Çökertme Kebabı

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

Kalburabastı

Kremalı Mantar Çorbası; Krema ve mantarın mükemmel uyumu, iftar başlangıcında sofralarınızı renklendirecek.

6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

400 gram mantar

1 adet orta boy kuru soğan

1-2 yemek kaşığı un

200 ml sıvı krema

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tuz, karabiber

1 tutam taze maydanoz

3,5 su bardağı oda sıcaklığında su

Hazırlanışı;

Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1 paket kremayı da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın. Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Tavuklu Çökertme Kebabı; İftar sofralarında mükemmel bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler bu tarif sizin için. Tavuklu çökertme kebabı, iftar sofralarınızı taçlandıracak.

6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

3 yarım parça tavuk göğüs eti

Marine için;

1 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber (yarım çay kaşığı)

1 küçük rendelenmiş soğan

Hazırlanışı;

Etimizi jülyen olarak tabir ettiğimiz şekilde uzun şeritler halinde doğruyoruz. Genişçe bir kasede marine için gerekli malzemeleri çırpıyoruz ve yıkayıp süzdüğümüz etlerimizi ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Üzerlerini bir streç film ile kapatıp 2 saat kadar mümkünse buzdolabına kaldırıyoruz. Bir taraftan da patateslerimizi kibrit çöpü gibi ince uzun kesiyoruz. Daha sonra üzerlerine tuz serpip bol kızgın yağda patatesler altın rengi alıncaya ve çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıyoruz.  Uygun bir tavaya az sıvı yap alıp kızdıralım, etlerimizi ilave edelim, az tuz ekleyelim, her iki tarafları da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. Tabağın altına patateslerimizden bolca yerleştirelim, üzerine tercihe göre sarımsaklı veya sarımsaksız çırpılmış yoğurdumuzu gezdirelim. Yoğurdun üzerine de tavuk etlerimizi dizelim, son olarak çökertme kebabı sosu olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi hafifçe üstüne gezdirdikten sonra yemeğimiz afiyetle yenmeye hazır.

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası; İftar sofralarına çok yakışan bu meze, et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.

6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kalburabastı; Bu tatlı hafif lezzeti ve muhteşem görüntüsü ile menünüzü taçlandıracak.

6. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kalburabastı Tarifi İçin TIKLAYINIZ...

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…