23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 23. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 23. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 23. Gün İftar menüsünü hazırladık.

23. Gün İftar menüsü;

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

İslim Kebabı - Pirinç Pilavı

Paçanga Böreği

Kalburabastı

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Soğuk Ayran Aşı Çorbası: Yaz Ramazanları hatırlatan bugün de soğuk ayran aşı çorbası içinizi ferahlatacak.

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi için TIKLAYINIZ...

İslim Kebabı – Pirinç Pilavı: Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan İslim Kebabı, mükemmel görüntüsü ve enfes lezzeti ile iftar sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biri. Patlıcan ve et yemeklerinin bütünleyici lezzeti, tane tane pirinç pilavı da iftar menülerinin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

4 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber

Köftesi için:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan(rendelenmiş)
4 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 adet yumurta
1çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber

Hazırlanışı;

Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekillendirelim ve dinlenmeye bırakalım. Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelip tuzlu suda bekletelim. Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım. Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim. Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım. Son olarak yeşilbiber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.

 

Paçanga Böreği; Pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu tarif, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Paçanga böreği tarifi için TIKLAYINIZ...

Kalburabastı; İftar sonrasına hafif bir tatlı arayanlar bu tarifimiz sizin için! Dondurma ile servis etmeniz önerilir.

23. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kalburabastı tarifi için TIKLAYINIZ...