Silikon nihaleyle 'Kalburabastı Tarifi'

Kalburabastıya daha orantılı şekil vermek için silikon nihaleler muhteşem kolaylık sağlıyor. Silikon nihaleyle Kalburabastı tarifi için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Silikon nihaleyle 'Kalburabastı Tarifi'

Kalburabastı tatlısı az malzeme ve pratik yapımıyla herkese hitap ediyor. Akşama misafiriniz var ve kısa süreniz var ise bu tatlı sizin için! Hem de silikon nihaleyle orantılı şekil vererek. Tarif haberimizde;

Malzemeler;

100 gr tereyağı (oda sıcaklığında) (margarin de tercih edilebilir)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1'er paket kabartma tozu ve vanilya

3-3,5 su bardağı un

İç harcı için;

1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su 

Hazırlanışı;

Önce şerbet kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. 15 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Tencereden başka bir kaba kaynayan şerbeti dökerseniz daha hızlı soğuyacaktır.

Hamurunun hazırlanışında un hariç tüm malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz. Malzemeler harmanlandıktan sonra kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçaları avucumuzda top haline getirip sonrasında silikon nihale üstünde hamurumuza baskı uygulayarak açtığımız hamura cevizi doldurarak hamurun iki yanından kapatıyoruz.

Silikon nihaleyle 'Kalburabastı Tarifi'

170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti tatlıyla buluşturuyoruz. Fırından çıkar çıkmaz dökmemizin sebebi daha kıyır kıyır olması. 1 saat dinlendirildikten sonra tatlınız hazır. 

Afiyet olsun...