19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 19. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 19. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 19. Gün İftar menüsünü hazırladık.

19. Gün İftar menüsü;

Şehriye Çorbası

Develi Tava

Pirinç Pilavı

İstiridye Tatlısı

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Şehriye Çorbası: Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yoğurt çorbası ile başlangıç yapıyoruz.  İşte tarifi;

Malzemeler;

3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 silme tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı arpa şehriye

Hazırlanışı;

Yağımızın üzerine salçamızı ilave edelim ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım. Üzerine pul biber, nane ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Ardından suyumuzu da ekleyip karıştırarak kapağını yarı açık olacak şekilde kapatalım ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra üzerine arpa şehriyeyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Çorbamızı ara ara karıştırarak kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Şehriyeleri yumuşayan çorbamız servise hazır.

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Develi Tava; Hazırlanışı oldukça basit olan bu yöresel lezzet, ev yemeklerinin en sevilenlerinden biri olarak iftar sofralarınızda yerini alıyor.

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Develi Tava tarifi için TIKLAYINIZ...

Pirinç Pilavı:  Ana yemeklerin bütünleyici lezzeti, tane tane pirinç pilavı da iftar menülerinin vazgeçilmezi olacak.

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Pirinç pilavı tarifi için TIKLAYINIZ…

İstiridye Tatlısı;  İstiridye tatlısı, geleneksel tatlı tariflerine farklı bir bakış açısı getirerek damaklarda unutulmaz izler bırakacak.

19. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

İstiridye tatlısı tarifi için TIKLAYINIZ…

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…