Kayseri'nin Bu Lezzeti Sofraları Şenlendiriyor - Kayseri Yemekleri

Kayseri'nin Develi ilçesine özgü meşhur lezzetler arasında yer alan Develi Tava, yöre halkının ve ziyaretçilerin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Bu enfes tava yemeği, tavuk eti, domates, biber ve baharatların uyumuyla damakları şenlendiriyor. Develi Tava nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin Bu Lezzeti Sofraları Şenlendiriyor - Kayseri Yemekleri

Lezzet avcılarına buraya... Eşsiz bir yemek tarifi ile sizlerin karşınızdayız. Bugün sizlere sunacağımız "Develi Tava" yemeği, muhteşem lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. Damaklarda iz bırakacak bu tarifin malzemeleri ve hazırlanışını bu sayfada öğrenebilirsiniz.

Develi Tava, zengin aroması ve doyurucu yapısıyla biliniyor. Hazırlanışı oldukça basit olan bu yöresel lezzet, ev yemeklerinin en sevilenlerinden biri olarak sofralarda yerini alıyor.

Malzemeler:

500 gr tavuk eti (kuşbaşı şeklinde kesilmiş)
2 adet yeşil biber (jülyen kesilmiş)
2 adet domates (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz 

Yapılış:

Tavayı orta ateşte ısıtın ve sıvı yağı ekleyin. Yağ ısındıktan sonra tavuk etlerini ekleyin ve hafifçe kahverengi olana kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesleri, yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
Ardından tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte tavuk etleri yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Develi Tava, sıcak olarak servis edilebilir. Yanında pilav veya lavaş ekmek ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...