İstiridye Tatlısı Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi – Az Malzemeli Tatlı Tarifi

Lezzetin ve şıklığın buluştuğu bir tat deneyimi arıyorsanız, istiridye tatlısı tam size göre! Hafif ve nefis yapısıyla sofranıza şıklık katarken, damaklarınızı da şenlendirecek. İşte, pratik tarifimizin detayları…

İstiridye Tatlısı Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi – Az Malzemeli Tatlı Tarifi

Gastronomi dünyasında yeni bir lezzet dalgası baş gösteriyor: İstiridye Tatlısı! Şeflerin yaratıcılığıyla ortaya çıkan bu özel tatlı, incelikli sunumu ve eşsiz lezzetiyle adeta bir başyapıt. İstiridye tatlısı, geleneksel tatlı tariflerine farklı bir bakış açısı getirerek damaklarda unutulmaz izler bırakıyor. İşte tatlı tarifimizin hazırlanışı;

İstiridye Tatlısı Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi – Az Malzemeli Tatlı Tarifi
Malzemeler;
-125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
-1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı irmik
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Şerbeti için;
-2,5 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
-Çeyrek limon

Hazırlanışı;

Tatlımız için öncelikle şerbetini hazırlıyoruz,
Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz,
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz,
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz,
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bıçakla istiridye deseni verelim.
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetiyle buluşturalım. Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edelim.

Afiyet olsun.