Yıldız: 'Arşivler ortada, biz yaptıklarımızdan eminiz'

Sosyal Ticaret Platformu tanıtım programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Almanya'nın Ermeni soykırımı kararını alması konusunda 'Arşivler ortada. Bilimsel bir şekilde araştırılsın. Gerçekler ortaya konulsun. Biz yaptıklarımızdan eminiz' dedi.

Yıldız: 'Arşivler ortada, biz yaptıklarımızdan eminiz'

Emirgan Parkı Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltılı programa Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri milletvekili Taner Yıldız, TBMM Grup Müdürü Halil Ergen, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Sosyal Ticaret Platformu Başkanı Ali Hashalıcı, platform üyeleri ve partililer katıldı. 

Gerçekleşen programda ilk sözü alan Sosyal Ticaret Platformu Başkanı Ali Hashalıcı, platform faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, 8 dernek ve 3 bin 500 kişilik teşkilatları ile Kayseri'nin ticaretine ve ticari olarak sosyal faaliyetlerine destek verdiklerini ifade etti. Açıklamalarında sosyal etkileşimi ticaret gibi düşündüklerini ve ticari faaliyetleri içerisinde sosyal iletişimi de etkin kullandıklarını bildiren Platform Başkanı Hashalıcı, gençlerin maddi yaşam ile birlikte manevi yaşamlarını da gözetmek istediklerini söyleyerek "Daha çok dostumuz olmalı ki dostlarımızı aksatmamalıyız" dedi ve konuşmalarının sonunda Platform olarak şehitleri ve şehit ailelerini unutmayacaklarını, şehit çocuklarına ücretsiz eğitim vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi. 

Söz alan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise, Kayseri olarak arzularının Kayseri ve Türkiye'ye faydalı gençler yetiştirmek olduğunu ve gençlerin gözlerinde o ışığı gördüğünü belirterek, herkesten Kayseri'ye hizmet etmesini beklediklerini dile getirdi. TBMM Grup Müdürü Halil Ergen ise, bu gibi birlikteliklerin önemine işaret ederek Almanya'nın Ermeni soykırım kararına değindi. Bu gibi birliktelikler olsaydı Alman parlamentosundaki Türk milletvekillerinin bu karara imza atmayacak olduğunu belirten TBMM Grup Müdürü Ergen, bu utancın yaşanmasında birlik duygusunun olmamasının etkili olduğuna işaret etti. 

Gerçekleşen program kürsüye çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri milletvekili Taner Yıldız ise sözlerine Boksör Muhammed Ali'nin vefatına değinerek ve Boksör Ali'ye rahmet dileyerek başladı. Yıldız, hayatın bir denge unsuru olduğunu belirterek, kalbimizin maneviyatla, elimizin ise işle meşgul olması gerektiğine değindi. Doğru şeyler yaptıkça güçlenildiğinin, yanlış şeyler yapıldığında ise zayıf düşüldüğünün altını çizen Yıldız sözü Almanya'nın Ermeni soykırımı kararına getirdi. Konu ile ilgili arşivlerin ortada olduğunu ve yaptıklarımızdan emin olduğumuzu ifade ederek: "Türkiye'nin kontenjanından, Türklerin kontenjanından bu kararda bulunanlar ne yazık ki gerek siyasi, gerekse de tarihi olarak böyle bir hatanın içerisinde parmak kaldırdılar. Onlar Türkiye'nin mahcubiyetidir. Onlar Türkiye'yi yeterince temsil eden kişiler değillerdir. Bir her zaman şu söylüyoruz. Arşivler ortada. Gelsin bilimsel bir kurul bunları araştırsın. Tarihi gerçek neyse ortaya çıksın. Biz yaptıklarımızdan eminiz. Biz hiç bir zaman için bir soykırımın içerisinde bulunmadık. Ne bizim kültürümüz, ne tarihimiz ne de bizim yetişme tarzımız böyle bir şeyi tasvip eder ve tercih eder. Ama Avrupa'da bakın İtalya'dan Almanya'ya varıncaya kadar, İngiltere'den tutun sömürgelere varıncaya kadar bir sömürge ülkesinde 10 milyon insanı katlettiler. Ama bunlarla ilgili çifte standart güçle alakalı bir durum. Bizim tavrımız ve durumumuz değişmez. Kayseri'de bakın 1915 ile 1919 yılları arasında nüfus 23 bin. Bu nüfus içerisinde Ermeni nüfusu 8 bin. Beraberce yaşamışız. Kayseri bu kültürü gerçekleştiren bir şehir" dedi.

Son olarak sözü okuma yazmanın önemli oluşuna getiren Yıldız, okuyan insanların geleceğe yön verebileceğini söyledi ve son verilere göre Türkiye'de televizyon izleme miktarının günde 6 saat, internet kullanımının 3 saat ancak kitap okuma miktarının ise 1 dakika olduğunu ifade etti. Okuma yazma oranında iyi olduğumuzu ancak kitap okuma noktasında çok gerilerde bulunduğumuzu belirten Yıldız, Japonya'da 1 yılda basılan kitap sayısının 4.2 milyar adet olduğunu, Türkiye'nin ise 23 milyon olduğunu kaydetti. HABER: KAAN AKBAŞ