Sadece Kayseri'de var – Ünlü marka için kuyruklar boşa değil!

Kayseri'nin ünlü markası Türkiye'de sadece Kayseri'de bulunuyor. Ürünün tiryakisi olanlar şehir dışından siparişler verirken Kayserililer ise ona ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sadece Kayseri'de var – Ünlü marka için kuyruklar boşa değil!

Kayseri’nin tanınmış esnaflarından Billur Kahve sadece Kayseri’de bulunuyor. Bu kahvenin tiryakisi olanlar ise şehir dışından siparişler verirken, Kayserililer de kahveye ulaşabilmek için dönem dönem uzun kuyruklarda sıra bekliyor, ‘Bu kahvenin yerini hiçbiri tutmuyor’ yorumlarında bulunuyor.

Sadece Kayseri'de var – Ünlü marka için kuyruklar boşa değil!

Kayseri’de pek çok noktada satış şubeleri bulunan Billur Kahve’nin kafe işletmeleri de buluyor. Özellikle bayram öncesinde Kayserililerin akınına uğrayan Billur Kahve’nin sadece Kayseri’de olduğunu öğrenenler şaşkınlığa uğruyor. 

Ünlü bir Kayseri markası olan Billur Kahve’ye talep her geçen gün daha da artıyor. Vatandaşlar başka son zamanlarda ortaya çıkan başka tatları da denediklerini belirtiyor fakat Billur Kahve’nin yerini hiçbirinin tutmadığını dile getiriyor. 

Bir vatandaş şehir dışından akrabalarına kargo ile bu kahveyi gönderdiklerini kaydederken, ‘Biz yıllardır bu kahveyi alırız. Şuradan geçerken gelen kahve kokusu bizi öyle cezbediyor ki, bu tattan vazgeçemiyoruz’ dedi.

Zincir marketlerde de satışı yapılan Billur Kahve için ‘Yerini hiçbiri tutmuyor’ yorumları yapılıyor.

Billur Kahve hakkında!

Billur kahvenin lezzet öyküsü 1962 yılının ilk baharında Ahmet Billur’un ile Kayseri’de başladı. Billur, ince ve titiz çalışmalarının meyvesini kısa sürede topladı.

Öyle ki Billur Kahvenin kendine has kokusu, eşsiz aroması, özel köpüğü ve lezzeti bağımlılık yaptı. Bu bağımlılığın geniş kitlelere yayılması yarım asrı geçecek olan bu keyifli yolculuğun ilk adımlarını da atmış oldu.

1974 yılında gösterdiğinde Ahmet Billur, hayata gözlerini yumdu ve ebediyete uğurlandı.

Bu tarihten sonra merhumun oğulları Metin, Mehmet, Nedim ve İlhan Billur kardeşler bu eşsiz lezzeti devam ettirdiler. Billur kardeşler bayrağı devraldıktan sonra hız kesmediler ve bir fabrika kurarak seri üretime geçtiler.

Öte yandan, Billur Kahve 1985 yılında 85008 no Sanayi ve Ticaret Bakanlığından marka tescilini yapmış 14.08.2001 yılında ise Tarım ve Köy İşleri bakanlığından 0083-00001 no ile üretim iznini almıştır.

Değişen günümüz koşullarında Billur Kuru Kahvecisi Kafe konsepti ile de Kayseri’nin cazibe merkezi olarak gösterilen Alparslan Mahallesi ve Talas ile Türkiye'nin pek çok ilinde kahve keyfini yeni nesillerle buluşturuyor.

Son olarak Billur Kahve sevilen ve beğenilen kafe konseptlerine yenilerine eklemek için bayilik fırsatları da sunuyor.