Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait kentin 7 farklı bölgesinde yer alan ve genellikle emekli vatandaşlar için oluşturulan 2 bin 543 adet hobi bahçesi yeni sahiplerini buldu. Peki bu hobi bahçelerine ekilebilecek ucuz bitkiler nelerdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat

Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile hobi bahçeleri yeni sahiplerini buldu. 
Hobi bahçesi sakinleri bahçelerine ekecekleri meyve sebze ve çiçekler hakkında yoğun bir telaşa girdiler. Peki ekilebilecek mevsime uygun, ucuz ve bakımı kolay bitkiler nelerdir? Ziraat Mühendisi Hilal Murat konuyla ilgili şunları söyledi; “Bir bitkinin yetişebilmesi için bulunduğu iklim çok önemlidir. Bitkilerin toprakları da çeşitlilik gösterir. Doğru toprak ve doğru iklimse bitkiden istenilen verim ve doyum sağlanır. İç Anadolu ikliminde yetişecek bakımı kolay maliyeti az olan bitkilerden birisi lavantadır. Lavanta yetiştirmek için 10-30 derece hava sıcaklığı oldukça yeterlidir. Lavanta güneş ışığını sevdiği için güneş alan bir yerde yetiştirilmelidir. Görsel olarak farklı olduğu için bahçelere çok yakışacak bir çiçektir. Aynı zamanda lavanta yoğun kokan bir çiçek olduğu için fazla tercih ediliyor. Lavantanın toprağı nemli olduğu sürece susuzluğa dayanıklıdır. 
Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat
Bir diğer bitkimiz ise Şimşirdir. Şimşir bahçelerin dekor kategorisinde yer alan bir bitkidir. Uzun ve büyük olmasıyla beraber görsel olarak zenginlik kazandırır. Genellikle, şimşir haftada bir veya iki kez sulama yeterli olacaktır ancak sıcak hava koşullarında veya kurak dönemlerde daha sık sulama gerekebilir. Bakımı kolay bir ağaç türümüzdür.
Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat
Bir diğer bitkimiz ise goji berrydir. Hobi bahçelerine sık sattığımız bir bitkidir. Aslında Akdeniz ikliminde yetiştiriliyor fakat soğuk ve kuru iklimde de yetiştirmek mümkün. İç Anadolu bölgesi bu konuda yetiştirmeye elverişli bir iklim. Goji berry hem görsel olarak hem de antioksidan içeren bir bitki olduğu için faydaları saymakla bitmez. Aynı şekilde bu bitkimizde güneşi seven, sıcak ve iyi drenaj sağlanmış topraklarda yetişir ve büyür.”
Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat
Hobi bahçelerine önerebileceğim diğer bitkiler ise şu şekildedir; Ekinezya, Taflan, Ahududu, Aronya,Gilebolu
Bunların yanı sıra sebze tohumları da ekilebilir. Onlar daha kolay ve fazla bakım gerektirmeyen bitkilerdir. Domates, salatalık, soğan, çilek bu tarz ekilip büyütülüp tüketilecek sebzelerde hobi bahçelerinde sık tercih ediliyor.
Hobi bahçelerine ekilecek ucuz bitkiler!-Fırsat bu fırsat