RATEM Medya Toplantısı yapıldı

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği(RATEM) İç Anadolu Bölgesi Medya Toplantısı düzenledi.

RATEM Medya Toplantısı yapıldı

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir’den radyo ve televizyon yayıncılığı sektörünün temsilcileri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, RATEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Şerbetçioğlu ve RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aydın Şerbetçioğlu, toplantının, radyo ve televizyon yayıncılarını ilgilendiren bazı sorunlarla ilgili ortak görüşlere ulaşmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Aydın Şerbetçioğlu, tüm bölgelerde yapılan toplantılarda bir araya getirilen görüşlerin ilgili bakanlıklara iletileceğini ifade etti.

Yerel televizyonlar ve uydu yayıncılığı ile ilgili bilgi veren RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy ise karasal yayının, yeni teknolojilerle birlikte maliyetli hale geldiğine dikkat çekti. Başkan Yusuf Gürsoy, karasal ve uydu yayını yapan yerel televizyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Yayınlarımızda yer verdiğimiz zorunlu yayın, kamu spotu ve resmi ilanlar durumudur. Her 100 kişiden 1 kişi evinde çatı anteninden televizyon izliyor. Bu yayını yapan yerel televizyonu sürdüren arkadaşlarımız bir kişiye yayın üretmiş oluyorlar. Bunun da çok büyük bir maliyet olduğunu düşünmeliyiz. Geçmişte 24 tane ulusal televizyonumuz, 17 tane bölgesel ve 205 tane yerel televizyonumuz vardı. Toplamda karasal yayın yapan 246 televizyon vardı. Yerel ve bölgesel televizyonların toplamı ise 222’di. Bugün resmi olarak yayın yapan televizyonlarımız RTÜK’teki kayıtlara göre 183’tür. Ama bu kadar olmadığını biz biliyoruz. Bazı televizyon kuruluşları yayında olmasa da yayın hakkını kaybederim endişesiyle yayında olduklarını bildirmeye devam ediyorlar. Biz yerel televizyonlara uyduya çıkın diyoruz onlarda biz bunun için RTÜK’e başvuruyoruz RTÜK’de bizden 250 bin TL civarında lisans bedeli istiyor. Bu fiyat 10 yıl süreyle isteniyor.”