Sadece 4 TL'ye Açtırabilirsiniz!

E-Devlet şifresi artık bazı uygulamalar için yeterli olmuyor. Sadece 4 TL'ye açtırabileceğiniz hizmetle bakın hangi işlemler yapılıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sadece 4 TL'ye Açtırabilirsiniz!

E-Devlet şifresi artık bazı uygulamalar için tek başına yeterli olmuyor. Sadece 4 TL’ye açtırabileceğiniz iki aşamalı kimlik doğrulaması ile işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tapu işlem başvurularında yeni güvenlik sistemi devreye alındı. Web tapu olarak adlandırılan bu sisteme giriş yapmak için sadece E-Devlet şifresi yeterli olmuyor. Vatandaşlar web tapuya girdiklerinde gördükleri iki aşamalı kimlik doğrulamasının nasıl yapıldığını araştırıyor?

Sadece 4 TL'ye Açtırabilirsiniz!

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerde sahte başvuru ve tapu kayıtlarının sahte bir şekilde ele geçirilmesinin önüne geçilmek için iki aşamalı kimlik doğrulama sistemi getirildi. Getirilen bu güvenlik sistemi ile sahte satışlar, bir kişinin mal varlığının haksız, usulsüz gözükmesi, kişisel verilerin ulaşılmasının daha güvenilir hale getirilmesi kişilerin mal varlığını korumak açısından daha güvenilir hale gelmesi hedefleniyor.

Tapu dairlerinde yapılacak işlemlerin web tapu üzerinden başlatılması zorunlu. Vatandaşlar web tapu üzerinden randevu alarak tapu işlemlerini halledebilecekler.  

Sadece 4 TL'ye Açtırabilirsiniz!

İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılıyor?

Sistem telefon numarası ile doğrulayarak aktif hale getiriliyor. Ancak kişinin NFC özelliği telefonunda yoksa ve yeni çipli kimlik kartı bulunmuyorsa PTT’ye giderek 4 TL’ye bu hizmeti kullanıma açtırabiliyor.

Sadece 4 TL'ye Açtırabilirsiniz!

Eğer e-Devlet Kapısı hesabınıza kayıtlı bir mobil cihazınız varsa, bu cihazı, kayıtlı cihaz olarak tanımlayarak güvenlik adımını daha da kolaylaştırabilirsiniz. Aynı cihazla yapılan girişlerde SMS doğrulamasına gerek kalmadan şifre ile iki aşamalı giriş sağlanabiliyor.