Kayseri'de yine en popüleri o oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı Türkiye'nin kadın isim haritasını açıkladı. Kayseri'nin en popüler ismi bu yıl da değişmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de yine en popüleri o oldu!

TÜİK'in 2023 verileriyle Türkiye'nin kadın isim haritası açıklandı! Kayseri ve Türkiye genelinde en çok tercih edilen, illerdeki en popüler kadın isimleri neler oldu? İşte detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 verilerine dayanarak gerçekleştirdiği araştırma sonucunda Türkiye’nin kadın isim haritasını ortaya çıkardı. Bu araştırma, Türkiye genelinde kadın isimlerinin dağılımını ve en popüler isimleri gözler önüne serdi. Toplamda 81 ilde en çok tercih edilen 4 kadın ismi belirlendi ve bu isimlerin yıllar boyunca popülerliğini koruduğu görüldü.

Yapılan araştırmaya göre, Kayseri’de en yaygın kadın ismi ‘Fatma’ olarak belirlendi. Fatma ismi, Karadeniz Bölgesi’nin tamamında ve Türkiye'nin birçok bölgesinde en popüler kadın ismi olarak öne çıkıyor. Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde de benzer bir durum yaşanırken, Fatma isminin İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerde de en yaygın kadın ismi olarak kaydedildiği görülüyor.
TÜİK’in araştırmasında belirlenen en yaygın dört kadın ismi şunlar oldu,

Fatma
Ayşe
Zeynep
Hatice

İç Anadolu'da yalnızca bir ilde zirve değişiyor!

Ankara - Fatma
Çankırı - Fatma
Eskişehir - Fatma
Kırıkkale - Fatma
Kırşehir – Fatma
Yozgat - Fatma
Nevşehir – Fatma
Niğde - Fatma
Sivas – Fatma

İç Anadolu’da sadece Karaman ve Konya illerinde zirvede Ayşe ismi bulunurken Aksaray’da Hatice ismi çoğunlukta kaydediliyor. Kayseri’de ise en popüler isim olarak ‘Fatma’ ismi öne çıkıyor.