Kayseri Şeker'den Yatırımcılarını Sevindirdi - Milyarlık Yeni Satış!

Kayseri Şeker Fabrikası yatırımcılarını sevindiren haber geldi. Kayseri Şeker'den yapılan milyarlık satış sonrası hisse yeni tavan fiyatlarını görmesi bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Şeker'den Yatırımcılarını Sevindirdi - Milyarlık Yeni Satış!

18 Mayıs 2023’te borsada işlem görmeye başlayan Kayseri Şeker’in halka arzı, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kayseri Şeker’den yapılan milyarlık satış sonrası hisse yeni tavan fiyatlarını görmesi bekleniyor. 

Kayseri Şeker Fabrikası, halka arzın ardından yaptığı yükselişin ardından KAYSE hisse bir süredir düşüş  trendi içerisinde devam ediyordu. Şirketten gelen yeni haber hissedeki trendi tersine çevirdi. Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) üzerinden geçilen haberden sonra hissesi tavan fiyatları gördü.

1 Mayıs'ta yayımladığımız haberde, Kayseri Şeker Fabrikası, Kamuyu Aydınlatma Platformu tarafından aktarılan bilgiye göre, İstanbul’da ismi paylaşılmayan bir müşteri ile 3 milyar 456 milyon 220 bin TL’lik şeker satış sözleşmesi imzalamış, açıklanan bu satış işleminden sonra KAP’ta 30 TL’den işlem gören KAYSE hissesi tavan fiyata yükselmişti. 

Kayseri Şeker'den Yatırımcılarını Sevindirdi - Milyarlık Yeni Satış!

4 Mayıs'ta (bugün) KAP'ın açıkladığı bilgiye göre, Kayseri Şeker ile yurt içinde yerleşik bir müşteri arasında şeker satış işine istinaden KDV dahil 4.250.000.000-TL (Dörtmilyar ikiyüzellimilyon -Türk Lirası) tutarında anlaşma yapıldığı açıklandı. Konu satışa istinaden 50.000.000-TL avans bedeli tahsil edildiği de açıklamalara dahil edildi.

Bir hafta içerisinde iki büyük satışa konu olan Kayseri Şeker hissedarları, gelen bu haberle birlikte hisse fiyatlarının yeniden tavan yapacağını düşünüyor. Hisse analizlerine göre 2023 yılında halka arz olan Kayseri Şeker Fabrikası 6 aylık zaman dilimiz dikkate alındığında zararda olarak gözlemlendi. Kasım ayından bugüne düşüşte olan KAYSE’nin son bir haftada yaptığı yükseliş ile zararı kırması hedefleniyor.

Kayseri Şeker'den Yatırımcılarını Sevindirdi - Milyarlık Yeni Satış!