LGS Başvuru kılavuzu yayınlandı!

LGS Başvuru kılavuzu yayınlandı. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihi belli oldu. LGS sınavı ne zaman? LGS başvuru şartları nelerdir? Kayseri'de öğrenciler araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

LGS Başvuru kılavuzu yayınlandı!

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzu yayınlandı.

LGS’ye girecek öğrenciler için önemli bir haber geldi. LGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve süreç başladı. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) iki oturum halinde olacak ve öğrencilere toplamda 90 soru sorulacak. Öğrencilere verilen süre ise 155 dakika olacak.

Liseye Geçiş Sınavı başvuruları e-okul üzerinden alınacak.

8. sınıfta okuyan öğrencilerin başvuracağı sınavda öğrencilere okul müdürlükleri eşlik edecek. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki Merkezi Sınav Başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında olacak.

LGS sınav tarihi ne zaman olacak?

Liseye Geçiş Sınavı’nın tarihi belli oldu. LGS sınavı 2 Haziran tarihinde yapılacak. Öğrencilerin sınav sonuç ilanı ise 28 Haziran olarak belirlendi.

Öğrencilerin LGS sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024'ten itibaren E-okul'da yayınlanacak. LGS sonuçları www.meb.gov.tr internet adresinden 28 Haziran günü ilan edilecek.

LGS Başvuru Şartları

2023-2024 öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönemi itibarıyla mezun veya mezun olabilecek durumda olmak.

2023-2024 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliği/başkonsoloslukları aracılığıyla, 5/4/2023 tarihli ve 32154 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği’ esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilecek öğrencilerden, Türkiye’deki 8’inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.