Kayserililer dikkat, boşuna ödemeyin – Bu borçlar silinecek!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre borçlar için yeni yasa çıkarılacak. Peki bu yasa ne zaman çıkacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat, boşuna ödemeyin – Bu borçlar silinecek!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun geçtiğimiz günlerde vergi borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdursun’un açıklamasına göre vergi borçları için yeniden yapılandırma yasası çıkarılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayserililer dikkat, boşuna ödemeyin – Bu borçlar silinecek!

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği borçlarının bir kısmının silineceği ve gecikme faizlerinin affedileceği düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor.

Son zamanlarda vergi düzenlemelerindeki bu olası değişikliklerin vergi mükelleflerini önemli ölçüde etkileyeceği vurgulanıyor. 

Vergi borcu olanların düzenli vergi ödeme konusunda sıkıntı yaşadıkları borçlarının hızla arttığı belirtilirken vergi borçlarının büyümesiyle birlikte banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin arttığına da dikkat çekildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdursun yaptığı açıklamada, 2024'ün ikinci döneminde tekrar bir yapılandırma yasasının çıkabileceğini belirtti.

Önceki dönemlerde de benzer durumların yaşandığını aktaran SGK Uzmanı Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarının belirli bir kısmının silinebileceğini, ancak bu durumun bir af değil, borçların yeniden yapılandırılması olduğunu vurguladı.

Erdursun paylaşımında vergi borçlarını düzenli olarak ödeyemeyenlerin banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin artması gibi sorunların yaşandığını vurguladı. Erdursun, vergi düzenlemelerinde gelecekte değişikliklerin olabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle mali durumların düzenli olarak takip edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Özgür Erdursun’un uyarıları arasında, işyeri kapanışlarının artması ve yeni işletme açma oranlarının düşmesi gibi endişe verici durumlar da yer alıyor.

Vergi affı beklentisiyle milyonlarca vatandaşın dikkatle beklediği gelişmelerin ardından vergi düzenlemelerinin nasıl şekilleneceği merakla beklenirken konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığını da belirtmiş olalım.