17.002 TL'ye tamamlanacak!

Seyyanen zam talebi ile kulislere yansıyan iddianın ardından sosyal yardım formülü ortaya çıktı. Bu formül ile maaşlar 17 bin 2 TL'ye tamamlanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

17.002 TL'ye tamamlanacak!

Milyonlarca emeklinin seyyanen zam talebi ile kulislere yansıyan iddianın ardından sosyal yardım formülü ortaya çıktı. Formüle göre emeklilerin maaşı 17 bin 2 TL’ye tamamlanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

17.002 TL'ye tamamlanacak!

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan seyyanen zam talebiyle birlikte yeni bir formül geliştirildiği belirtiliyor.
Emekli maaş iyileştirilmesi için atılan adımların detayları ekonomi yönetimine sunulmaya başlandı. AK Parti konuyla ilgili çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri olarak hane başına ek gelir desteği sağlanması ön plana çıkıyor.

Bu durumda Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı tarafından ayrılan bütçenin, emeklilere yönelik sosyal yardımlar için kullanılması planlanırken aylık geliri asgari ücretin altında olan emeklilere de, nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı sağlanması bekleniyor.

Yardımdan faydalanmak isteyen emeklilerin ek gelirinin olmaması ve kirada oturması gerekiyor. Bu kişiler ayrıca nakdi desteklerden de yararlanabilecek.

Düzenlemenin seçim sonrası değerlendirileceği konuşulurken, Meclis’e gönderilmek üzere emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin toplam gelirleri 17 bin 2 TL seviyesine yükseltilecek.

Türkiye’de yaşayan 16,5 milyon emekli için ayrılan bütçe 498 milyar TL olarak belirtiliyor. 

Planlanan düzenleme ile bu gelir farkının azaltılması ve ev kirası ödeyen, ikinci bir geliri olmayanların gelirlerinin artırılması hedefleniyor.