Kayseri'de gecikme faizleri bedeli 315 milyon lira

Kayseri'de devlete ait vergi, resim ve harçların gecikme faizleri toplamı 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle 315 milyon lirayı buldu.

Kayseri'de gecikme faizleri bedeli 315 milyon lira

Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden elde edilen son verilerde, Kayseri’de tahakkuk eden vergi, resim ve harçların geciken cezaları artış gösterirken bu artışla birlikte 315 milyon liranın da üzerine çıktığı dikkatleri çekti.
 
1 AYDA 5 MİLYON LİRA ARTTI
 
Öğrenilen bilgilerde Kayseri’deki vergi, resim ve harçlardan doğan gecikme faizlerinin 2018 yılı Temmuz ayına kıyasla Ağustos ayında yaklaşık 5 milyon lira daha artış gösterdiği kayıtlara geçti. Buna göre 2018 yılı Temmuz ayı itibariyle toplam gecikme faizleri 310 milyon 629 bin lira iken, 2018 yıl Ağustos ayına gelindiğinde ise bu miktarın ortalama 5 milyon lira artışla 315 milyon 323 bin liraya ulaştığı belirlendi. 
 
BAŞKAN ERDOĞAN FAİZDEN KAÇINILMASINI TEŞVİK EDİYOR
 
Devletin gecikme faizi uyguladığı görülen tabloda, Başkan Erdoğan ise faizin ülke ekonomileri için zararlı ve tehlikeli olduğunu ifade eden açıklamalarda bulunarak, faizden kaçınılması gerektiğini ve tehlikeli olduğunu dile getiriyor. Başkan Erdoğan, ekonomiye ilişkin yaptığı konuşmalarda sözü sıklıkla faize getirerek faizden kaçınılması gerektiğini telkin ediyor. HABER: KAAN AKBAŞ