Kayseri'de böyle engel görülmedi – Resmen çile!

Kayseri'de 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) adaylar için resmen çileye dönüştü. Sınava giriş anında kaydedilen görüntüler pes dedirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de böyle engel görülmedi – Resmen çile!

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan 2024 tarihinde 81 ilde gerçekleştirildi. WhatsApp İhbar Hattı’mıza gelen bir görüntüye göre, Kayseri’de gerçekleştirilen sınavda engelliler girişlerde zor anlar yaşadı. Engelli bireyler pek çok okulda engelli rampalarının eğiminin ve uzunluğunun uygun olmadığını dile getiriyor.

Ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans ve lisans programlarından mezun olan veya geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek adayların başvurduğu EKPSS, 28 Nisan 2024 tarihinde tamamlandı. Devlet memuru olarak atanma hayali kuran engelli adaylara 60 sorudan oluşan ‘genel yetenek’ ve ‘genel kültür’ testleri uygulandı. 

Engellilere sınav engeli!

8-16 Mayıs Engelliler Haftası öncesi Kayseri’de kaydedilen görüntüler izleyenlere pes dedirtti. Engelliler girdikleri sınavın yanı sıra sınava girerken de ayrı bir imtihandan geçti. 

WhatsApp İhbar Hattı’mıza gelen bir görüntüye göre, Kayseri’de Selçuklu Anadolu Lisesi’nde sınava girecek engelli memur adaylarının okula girişleri adeta çileye dönüştü. Görüntüde memur adaylarının engelli rampasında zor anlar yaşadığı, imdadına etraftaki vatandaşların yetiştiği görülüyor.

Öte yandan okul müdürünün duruma isyan eden bir engelli yakınının üzerine yürüdüğü iddia edilirken, engelli bireyler Kayseri’de pek çok okulun bu durumda olduğunu dile getiriyor. Engelli bireyler yönetmelikte belirtilen eğimin bile kendilerini zorladığını belirterek bu sorunun bir an evvel çözülmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunuyor.