Kayseri sosyal medyayı salladı! İşte sebebi...

Kayseri'de üretilen bir ürünün şehir merkezi ve Gürcistan'daki fiyatı sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri sosyal medyayı salladı! İşte sebebi...

Kayseri'de üretilen bir ürünün Türkiye fiyatı ve komşu ülkede satılan fiyatı sosyal medya gündeminde yerini aldı. Söz konusu ürün Gürcistan'da yaklaşık 360 liraya satılırken aynı ürünün Türkiye'de 600 liraya satılması dikkat çekti.

Üretim maliyetleri, vergiler, ithalat ve ihracat politikaları gibi birçok faktör ürün fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Ancak ürünün üretildiği Kayseri'de daha pahalı olması ve komşu ülkede yaklaşık yarı fiyatına satılması tartışmalara yol açtı.

Sosyal medyada kullanıcılar, ''Türkiye'de inanılmaz bir fiyat karmaşası var. Kim kimi koparırsa. Artık ne fiyat verilirse ödeyip geçiyoruz. Ne konuşuyoruz ne itiraz ediyoruz.'', ''Çünkü burada enflasyon var satınca aynı malı kaça alıp ne kâr yapacak belli değil.'', ''Vergi farkı.'' yorumları yapıldı.

Benzer ürünlerin farklı pazarlarda farklı fiyatlarda satılması, tüketiciler tarafından adil bir fiyatlandırma ile yapılması bekleniyor. Bu durumun üretici ve tüketici arasındaki dengeyi nasıl etkileyeceği ve sektörde hangi değişikliklere yol açacağı merak konusu...