KAMYON BİNAYA ÇARPTI: 2 ÖLÜ

Kayseri 'nin Develi ilçesinde kontrolden çıkan çekirdek yüklü kamyonun neden olduğu kaza sonrasında ortaya çıkan manzara görenleri dehşete düşürürken, 2 kişi hayatını kaybetti.

KAMYON BİNAYA ÇARPTI: 2 ÖLÜ

Develi ilçesine bağlı Aşık Seyrani Tekir Caddesi'nde meydana gelen olayda C.Ç.'nin kullanmış olduğu çekirdek yüklü kamyon, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucunda önce park halindeki 3 araca ardından da bir apartmana çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle kamyon yan yatarken, çekirdekler etrafa saçıldı.
 
Vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda 112, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ikinci bir kazanın olmaması için caddeyi trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri binanın yıkılma ihtimaline karşı vatandaşları yangın merdiveni vasıtası ile tahliye etti. 
 
Kamyonun neden olduğu kaza adeta savaş alanını andırırken, kazada kamyon şoförü C.Ç. ve ismi belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı İ.A. ise ambulansla Develi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Yetkililer, kazayla ilgili işlem başlatırken, enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ediyor.
 
Bina sakinleri: "Bir ses duyduk ve dışarı çıktık" 
 
Kayseri'de çekirdek yüklü kamyonun binaya çarptığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği kazayı anlatan bina sakinleri, "Bir ses duyduk ve dışarı çıktık" diyerek korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı. 
 
Develi ilçesine bağlı Aşık Seyrani Tekir Caddesi'nde meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği kaza yerinde enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Polis ekipleri caddede geniş güvenlik önlemleri alırken, hurdaya dönen kamyon ve otomobiller çekiciler vasıtası ile kaza alanından kaldırılıyor. 
 
Kamyonun çarptığı 4 katlı binanın sakinlerinden Şaban Görpe, "Bir ses duyduk ve dışarı çıktık, bu manzara ile karşılaştık. Sonrasında evden çıktık, enkaz kaldırılmasını bekliyoruz. Yetkililerin yukarıya kaç rampası yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. 
 
Bir başka bina sakini ise, "Bu gerçekten önlem alınması gereken bir kaza. Geçtiğimiz ay yine aynı bir kaza oldu. Şoför, şehir merkezine girmeyerek tarlaya girdi ve can kaybını önledi. 5-6 yıl önce yine böyle bir kaza oldu ve 4 kişi hayatını kaybetmişti. Artık kaçış rampası veya başka bir önlem alınmalı" dedi. 
Yetkililer iki kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak işlem başlattı. HABER-FOTO-GÖRÜNTÜ: İHA