Kafelerde sigara yasağını takan yok

Kayseri'de özellikle Talas'ta yoğunlaşan kafelerin kapalı mekanlarında sigara içme yasağına kimsenin riayet etmediği dikkatleri çekiyor.

Kafelerde sigara yasağını takan yok

Kapalı yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması sonrasında bu tür ihlallerin yaşandığı biliniyor. Konuya ilişkin bazı kafelerdeki kapalı alanlarda sigara içildiğine tanık olunurken, burada kül tablaları da müşterilerin masalarına konuluyor.
 
BİR TARAFTA SİGARA YASAK LEVHASI, DİĞER TARAFTA KÜL TABLALARI
 
Kafelerde, yasak olmasına rağmen kapalı alanlarda sigara içildiği dikkatleri çekerken, diğer taraftan ise trajikomik manzaralar da göze çarpıyor. Kafenin duvarında sigara içmek yasaktır asılı levhalar bulunurken, masalarda ise müşterilerin sigara içerken kullanması için kül tablaları da yer alıyor. Söz konusu manzara, görenlere; ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ dedirtiyor.
 
DENETİMSİZLİK VAR
 
İnsan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden ve devlet tarafından yasaklanan kapalı mekanlardaki sigara kullanımı konusunda, söz konusu kafe, restaurant, kıraathane gibi mekanların yeterli olarak denetlenmediği anlaşılıyor. Bu gibi mekanlarda müşterilerin sigara içmesine göz yumulmasının ötesinde sigarasını içebilmesi için uygun argümanların da bulundurulduğu dikkatleri çekiyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ