Kadınlar Üretiyor Kayseri Kalkınıyor - 46 Milyonluk Ciro

Kadınların sosyal açıdan güçlenmesi, ekonomik özgürlüklerini kazanması ve eğitimle desteklenerek aile hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla kurulan Kadın Kooperatiflerine, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş'ten destek ziyareti… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kadınlar Üretiyor Kayseri Kalkınıyor - 46 Milyonluk Ciro

Kadınların sosyal açıdan güçlenmesi, ekonomik özgürlüklerini kazanması ve eğitimle desteklenerek aile hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla kurulan Kadın Kooperatiflerini, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş ve Kayseri Kadın Kooperatifleri Koordinatörleri ziyaret ettiler. 

Kadınlar Üretiyor Kayseri Kalkınıyor - 46 Milyonluk CiroKadınlar Üretiyor Kayseri Kalkınıyor - 46 Milyonluk Ciro

Kayseri Valiliği öncülüğünde, kadınlar her anlamda güçlenmesi ve hem kendi ekonomilerine hem de Kayseri ekonominse katkı sağlamaları amacıyla il genelinde kurulan kadın kooperatiflerine gerçekleşen ziyarette, Kayseri Kadın Kooperatiflerinin iş ve işleyişleri hakkında genel bilgilendirme toplantısı yapıldığı öğrenildi. 

Kadınlar Üretiyor Kayseri Kalkınıyor - 46 Milyonluk Ciro

Kadın kooperatiflerinin, kadınların gücü ve zekâsı ile kısa sürede kendi kendine yetebilen hatta yurtdışına ürün gönderen bir kapasiteye ulaştığını dile getiren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, daha önceki röportajında, kadın kooperatiflerinin bu kadar hızlı yol kat etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehirde bulunan 38 kooperatifin bir yılda 46 milyon TL ciro yaptığını belirtmişti. Artık çoğu kadının sigortalı olarak çalıştığına vurgu yapan Vali Çiçek, ‘kadın kooperatifleriyle ilgili çok şükür sıkıntı kalmadı. İnanın ilk kuruluşta belediyelerin destekleri oldu, şu an hiç kimseye ihtiyaçları yok. Kendileri işi götürüyorlar. Çok ciddi siparişler alıyorlar, yurt dışına bile gönderenler var. Kadın kooperatiflerinin işin gerçeği Kayseri'de bu kadar hızlı yol alabileceğini bilmiyordum’ sözleriyle bu durumdan yaşadığı mutluluğu dile getirmişti.