Kayseri'de Bilet Yok'lar Başladı – İşte Sebebi!

Kayseri'de yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tatil planı yapacak vatandaşlar terminali aradığında 'Bilet yok' yanıtıyla karşılaşıyor. Peki terminallerde neden bilet yok? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Bilet Yok'lar Başladı – İşte Sebebi!

Kayseri’de Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte tatil planı yapan vatandaşlar bilet fiyatlarını merak ediyor. Kayseri terminali arandığında ‘Bilet yok’ yanıtı alan vatandaşlar sebebini araştırıyor. İşte sebebi…

Kayseri'de Bilet Yok'lar Başladı – İşte Sebebi!

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte 9 günlük tatil beklentisinde olan vatandaşlar tatil tutarını hesap etmek için firmalarla görüşme sağlıyorlar. Henüz bayram tatil süresi net olarak belli olmasa da 16 Haziran Pazar günü başlayan bayram tatili 19 Haziran Çarşamba günü son buluyor. Vatandaşlar Cuma gününe kadar tatil olma beklentisi ile tatil araştırmaları yapıyor.

Araştırmalara otobüs fiyatlarından başlayan vatandaşlar, ‘Ayın 20’sine kadar bayram için bilet satışı olmayacak’ cevaplarını aldıklarını söylediler. Yapılan görüşmeler sonrasında bayrama sayılı günler kala otobüs fiyatlarına zam uygulanacağı söylendi. Otobüs firmaları bayrama yakın bilet fiyatlarına zam geleceğini görüşmelerde ifade ediyor fakat hem ‘Biletler açılmadı’ hem de ‘Bilet yok’ yanıtı veriyorlar. Zam tutarı görüşmelerde sorulduğundan bilmiyoruz yanıtını veriyorlar. 

Kayseri'de Bilet Yok'lar Başladı – İşte Sebebi!

Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecilerinden Mirza Binboğa ile yapılan görüşmede yapılacak zammın tutarı hakkında bilgiler alındı. Binboğa; ‘Bayramda tabi ki zamlı fiyatlar yansıyacak. Kayseri-İstanbul arası şu an 800 TL. En yüksek 1000 TL olur. Kayseri – Ankara şu an 250 TL. Bayram zammı fiyatı da 500 TL olur. Yani ortalama 200-250 TL zam bekleniyor’ dedi. 

Kayseri'de Bilet Yok'lar Başladı – İşte Sebebi!

Otobüs firmaları rekabet oranları dâhilinde zam veya indirim yapıyorlar. Şu anda zamlı fiyattan biletleri satmak için ‘Bilet Yok’ yanıtı veriyorlar.