Kayseri'de 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

Kayseri dâhil tüm Türkiye'de alınan kararla bugün okullarda ders yapılmayacak. Peki eylem yarın da mı yapılacak? 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

Özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında öğretmenler tüm Türkiye’de ders bırakma kararı aldı. Alınan kararla bugün okullarda eylem saatlerinde ders yapılmayacak. Veliler 10 Mayıs Cuma günü okulların öğrencilere tatil edilip edilmeyeceğini araştırıyor. İşte detaylar…

Özel bir lisede müdürlük yapan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında tepkiler sürüyor. Sağlık alanından sonra eğitim alanında da şiddetin görülmeye başlaması karşısında sendika harekete geçti. 9 Mayıs ve 10 Mayıs’ta eylem yapılacağı açıklandı. Bu açıklama sonrasında gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. 

9 Mayıs’ta ilk ders işlenmeyecek!

9 Mayıs’ta sadece ilk derse girmeyecek olan öğretmenler, ilk ders sonrasında normal ders programını takip edecek. Tamamen siyah giyinecek ve kurdele takacak öğretmenler tepkilerini 9 Mayıs tarihinde bu şekilde okullarda gösterecek. Büyük eylem ise 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.

Türk Eğitim-Sen tarafından öğretmenlerin okullarda ders yapmayacağı, eylemlerde bulunacağı belirtildi. Tüm Türkiye genelinde alınan bu karar sonrasında öğretmenler eyleme geçecek. 9 Mayıs ve 10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek eylemler sırasında dersler yapılmayacak. Bu nedenle de yarın okul var mı, 10 Mayıs okullar tatil edilecek mi soruları sosyal medyaya taşındı.

10 Mayıs Cuma Günü okullar öğrencilere tatil mi?

10 Mayıs günü tüm Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen çağrısı ile eylem yapılacak. Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde buluşacak öğretmenler diğer illerde ise adliyeler önünde bir araya gelecek. Hazırlanacak ortak basın açıklamasının okunmasıyla tepkiler dile getirilecek. Bu nedenle öğretmenler eylem bırakma nedeniyle ders işlemeyecek. Okullar için tatil kararı alınmaması halinde ise öğrencilerin okula gitmesi gerekecek. Şu ana kadar 9 Mayıs ve 10 Mayıs okullar tatil kararı alınmadı.

Veliler ve öğrencilerden gelen yoğun tepkiler nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı, alınan eylem kararına göre açıklama yapması bekleniyor.