MÜFTÜNÜN TABURE RESTİ AMACINA ULAŞTI

Kayseri'de İl Müftüsü Şahin Güven'in önceki hafta Cuma vaazında camilerdeki artan taburelere ve taburede ibadet edilmesine yönelik eleştiri amacına ulaştı. Camilerde arka saflarda taburelerin ve tabureli cemaatin büyük ölçüde azaldığı dikkatleri çekti.

MÜFTÜNÜN TABURE RESTİ AMACINA ULAŞTI

MÜFTÜ GÜVEN RESTİ ÇEKMİŞTİ
 
İl Müftüsü Şahin Güven, bir önceki Cuma vaazında camilerde tabure ve VIP olarak nitelediği taburede namaz kılan cemaat miktarının artış gösterdiğini ifade ederek, bunun ibadette yeri olmadığını, namaza engeli olanların ayakta veya yerde ayaklarını uzatır vaziyette namaz kılabileceğini, taburenin en son ihtimal olduğunu bunun da nadiren tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, cemaate bundan sonra buna riayet etmesini, taburede kılmak zorunda kalanların bundan sonra kendi taburesini kendisinin getirmesini isteyerek resti çekmişti. 
 
ÇOCUKLARIN CAMİDE DOKUNULMAZLIĞI VAR!
 
Müftü Güven, bu haftaki Cuma vaazında çocukların camilere ısındırılması gerektiğini ve camiyi sevdirecek davranışlarda bulunulmasının önemli olduğunu ifade ederek, imamlardan, müezzinlerden, vakıf ile cami görevlileri ve cemaatten bu konuda hassasiyet göstermelini rica etti. Çocukların camilerde dokunulmazlıkları olduğunu belirten Müftü Güven; “Sakallı biri çocuğu camide azarladığı zaman çocuk hem dinden, hem sakallılardan hem de ihtiyarlardan nefret ediyor, uzaklaşıyor. Çocukları camide azarlamayacağız. Onlara iyi davranacağız yoksa ilerde ateist oluyorlar, dinsiz oluyorlar, dinden uzaklaşıyorlar, sapkın grupların eline düşüyorlar” şeklinde konuştu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ