AK PARTİ'YE İL BAŞKANI ARANIYOR

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda yeni il başkanı ve yönetim için arayışlar başladı. Kabinenin açıklanmasından sonra bu konuda gerekli adımlar atılacak.

AK PARTİ'YE İL BAŞKANI ARANIYOR

TEŞKİLATLAR ARAŞTIRILACAK

24 Haziran seçimleri bitti ancak seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. AK Parti’nin Kayseri’de önceki seçimlere göre 15 puan daha az oy almasının nedenleri araştırılırken, partinin yetkili organlarının bu konuda geniş çaplı bir rapor hazırladığı belirtiliyor. Genel merkezin, oy kaybına neden olan etkenleri tespit edip, benzer hataları yerel seçimlerde yapmamayı hesapladığı ifade ediliyor. Bu konuda il, ilçe ve kadın teşkilatlarıyla ilgili de değerlendirmeler yapıldığı, ihmali olan veya başarısız olan teşkilatların durumunun yeniden gözden geçirileceği bildiriliyor.

YENİ İL BAŞKANI ATANACAK

AK Parti’yi Kayseri’de bekleyen önemli bir mesele de yeni il başkanı ve yönetim kurulunun belirlenmesi olacak. Son kongrede il başkanı olan Hüseyin Cahit Özden’in istifa etmesinden sonra bu koltuğa il Başkan Yardımcısı Fatih Hasyüncü vekaleten atanmıştı. Parti, 24 Haziran seçimlerini Vekil İl Başkanı Hasyüncü ile tamamladı. Ancak AK Parti tüzüğüne göre, İl Başkanlığı’na yeni bir ismin genel merkez tarafından atanması gerekiyor. Bu il başkanı, 50 kişiden oluşan kendi yönetim kurulunu da belirleyecek.

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti’de, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yapılmaya başlandı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Halkımızın verdiği mesajı aldık” şeklindeki açıklamasından sonra partinin kurmayları, il ve ilçelerde çıkan sonuçları mercek altına aldı. Özellikle oy kaybının yaşandığı illere yoğunlaşan partililer, bunun nedenlerini ortaya koyacak geniş kapsamlı rapor hazırlayacak.

AK Parti Kayseri’de birinci parti çıkmasına rağmen en son seçime göre 15 puanlık bir düşüş yaşadı. Türkiye’de rekor düzeyde düşüş yaşanan Kayseri’de, milletvekili, il ve ilçe teşkilatlarının seçim çalışmalarını da içeren bir rapor hazırlanacak ve yerel seçimlerden önce yol haritası belirlenecek.

AK Parti’nin önümüzdeki günlerde Kayseri ile ilgili en önemli çalışmalarından biri de yeni il başkanı ve il yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi olacak. En son kongrede yeniden aday olan ancak birkaç ay sonra 24 Haziran seçimleri için milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa eden Hüseyin Cahit Özden’in yerine İl Başkan Yardımcısı Fatih Hasyüncü vekaleten atanmıştı.  Seçimleri vekil il başkanı ile tamamlayan AK Parti’nin tüzüğüne göre en kısa süre içerisinde yeni bir il başkanının asaleten atanması gerekiyor.

AK Parti’nin Kayseri’deki üst düzey yetkilileri ve genel merkez kurmaylarının bu konuda girişimleri başlattığı ve aday arayışının birkaç gün içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor. Bu konuda bazı isimlerin belirlenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı, Erdoğan’ın onayından sonra yeni il başkanının atanacağı bildiriliyor.

Atanacak olan il başkanı 50 kişilik asil, 50 kişilik yedek yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. Bununla beraber, seçimlerde istenilen düzeyde çalışma ve başarı göstermeyen ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimlerinin de yeniden dizayn edileceği ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ