Deprem polemiği sürüyor – Tehlike geçti mi geçmedi mi?

Tokat'ta meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar arasında polemikler sürüyor. Bazı uzmanlar 'Büyük deprem olmaz' derken, bazıları ise 'Tehlike geçmedi' uyarısında bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Deprem polemiği sürüyor – Tehlike geçti mi geçmedi mi?

Geçtiğimiz günlerde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem civar iller ile Kayseri’de de oldukça kendini hissettirmişti. Konuyla ilgili uzmanların deprem polemiği sürüyor. Peki Tokat ve çevresi için tehlike sürüyor mu? İşte detaylar…

Bazı deprem uzmanları Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda beklenen büyük depremin hala olmadığın söylüyor. Bazıları ise fay hattında stresin atıldığını dile getirerek daha büyük bir deprem olmayacağını kaydediyor.

Tokat’ta yaşanan deprem Yozgat, Çankırı, Çorum, Samsun başta olmak üzere pek çok çevre ilde hissedildi. Kayseri’de de oldukça kendini hissettiren deprem halk arasında panik ve korkuya sebep olmuştu. 

Vatandaşlar anında evlerini terk ederek güvenli bölgelere geçmişlerdi.

6 Şubat depremlerinden de oldukça etkilenen Kayserililer uzmanların açıklamalarını merakla takip ediyor. 

Konuyla ilgili bazı uzmanlar Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda beklenen büyük depremin yaşanmadığını bu sebepten yeteri kadar stresin atılamadığını kaydederken, bazı uzmanlar ise bu kadar stres atımının yeterli olduğunu, yaşanan depremin daha büyük bir depremin yaşanma olasılığını düşürdüğünü dile getiriyor.

Hatta deprem tehlikesinin geçmediğini vurgulayan uzmanlar 10 yıl içerisinde Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalinin yüzde 90 olduğuna dikkati çekiyor.

Civar illerde yaşanan depremlerden etkilenen Kayseri’de ise vatandaşlar diken üstünde bekleyişini sürdürüyor. Kayserili deprem uzmanları ise kentte herhangi olumsuz bir durumun yaşanmayacağını aktarıyor.