İstanbul - Sivas hızlı tren seferleri de başlıyor - Kayserili sadece izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin başlayacağını duyurdu. Yıllardır hızlı tren bekleyen Kayserililer ise Kayseri haricinde pek çok ile yapılan yatırımları sadece izlemekle kalıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İstanbul - Sivas hızlı tren seferleri de başlıyor - Kayserili sadece izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin başlayacağını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Kayseri’de yıllardır beklenen hızlı tren projesini geciktirip başka illerde start vermesi Kayserililerin tepkisini çekti.

Bakan Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirterek, ‘Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz’ dedi.

Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, ‘Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’ te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız’ şeklinde konuştu.

Hızlı tren Kayseri’ye ne zaman gelecek?

İç Anadolu’nun mega kenti Kayseri’nin ulaşım ve lojistik sorunu medya mensupları tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Yıllardır heyecanla beklenen hızlı tren projesinin bir türlü hayata geçirilmemesi vatandaşların tepkisini çekerken, İstanbul – Sivas arasında yaşanan gelişme sonrası hızlı tren Kayseri için yine yılan hikâyesine döndü. Kayserililer Ulaştırma Bakanlığı’nın pek çok ilde hayata geçirdiği projeleri sadece izlemekle yetiniyor. Hızlı trenin Kayseri'de ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor.