18 Mart'ta okullar tatil – Kayseri'de de tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni tatil kararını duyurdu. Alınan karara göre 3 gün ders yok. Peki 18 Mart tarihinde hangi illerde okullar tatil? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

18 Mart'ta okullar tatil – Kayseri'de de tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için müjdeli haberi duyurdu. Alınan karara göre 3 gün ders yok. Ancak resmi tatil olarak kabul edilmeyen 18 Mart tarihinde alınan bu karar ile Kayserililer de kentte okulların tatil olup olmayacağını araştırıyor. Peki 18 Mart tarihinde Kayseri’de okullar tatil mi? İşte yanıtı…

18 Mart'ta okullar tatil – Kayseri'de de tatil mi?

Bakanlık binlerce öğrenci ve eğitim camiasını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Bu hafta sonu ile birlikte öğrenciler için 3 günlük tatil süresi başladı. 

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan duyuruya göre öğrenciler 19 Mart Salı günü ders başı yapacak. Sürpriz tatil kararı ile öğrenciler havaya uçarken, eğitim öğretim döneminin yoruculuğundan sıyrılıp verilecek mola, öğrencilerin dinlenmesi için bir fırsat olacak.
Çanakkale Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’ ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü yıl dönümü olan 18 Mart resmi tatil değildir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün resmi tatil olmaması sebebiyle okullar, PTT şubeleri, kargolar ve bankalar açık olacak.

18 Mart tarihinde Çanakkale ili hariç Kayseri de dahil diğer illerde eğitim devam edecek.