Zam Kesinleşti

Açıklanan enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına alacakları ek zam oranları belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Zam Kesinleşti

Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına alacakları ek zam oranları da belli oldu.

Zam Kesinleşti

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkından kaynaklı alacakları zam için Mart ayı enflasyon verileri etkileyici oluyor.

Ek zam için belirleyici olan Mart ayı enflasyon farkına göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için de yüzde 4.53, Mart ayı için de yüzde 3.16 enflasyon farkını şimdiden kazandı. Böylelikle üçüncü aydan itibaren zam yüzde 15.05 olarak belirlendi. Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak. Bunun içinde Nisan, Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

Zam Kesinleşti

Memur Ve Memur Emeklileri İçin Farklı

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15 ve ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa ek zam gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.