İstanbul ve Konya'ya var, Kayseri'ye yok!

Daha önce pek çok ilin raylı sistem projelerinin yapımını gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığı, bu kez de İstanbul ve Konya'nın milyon dolarlık raylı sistem projelerini üstlendi. Kayseri'deki hızlı tren projesini yıllardır geciktiren Ulaştırma Bakanlığı'nın, Kayseri'deki şehir içi ulaşıma dair hiçbir yatırım yapmaması tepki çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

İstanbul ve Konya'ya var, Kayseri'ye yok!

Daha önce pek çok ilin raylı sistem projelerinin yapımını gerçekleştiren Ulaştırma Bakanlığı, bu kez de İstanbul ve Konya’nın milyon dolarlık raylı sistem projelerini üstlendi. Kayseri’deki hızlı tren projesini yıllardır geciktiren Ulaştırma Bakanlığı’nın, Kayseri’deki şehir içi ulaşıma dair hiçbir yatırım yapmaması tepki çekti.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan İstanbul ve Konya’ya büyük kıyak geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Konya'daki iki raylı sistem projesinin yapımının Bakanlıkça yapılacağını açıkladı.

İstanbul ve Konya'ya var, Kayseri'ye yok!

Bakan Uraloğlu, önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan ‘Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu illere önemli bir müjde verdi.

Bakan Uraloğlu, açıklamasında, Türkiye'deki bütün şehirleri raylı sistemlerle donatmaya devam ettiklerini belirterek, ‘İstanbul'da Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ile Konya'da Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nın yapımı Bakanlıkça üstlenildi.’ İfadesini kullandı.

İstanbul ve Konya'ya var, Kayseri'ye yok!

Ulaştırma Bakanlığı’nın daha önce de pek çok ile bu yönde destek sağladığı bilinirken, İstanbul ve Konya’ya yönelik bu yatırım Kayserililerin tepkisini çekti. Yıllardan beri Kayseri-Ankara Hızlı Tren Projesi’ni geciktiren Bakanlık, Kayseri’de şehir içi ulaşım ve raylı sistem projelerine şimdiye kadar hiçbir katkı sunmadı.

Pek çok Kayserili, bu haber üzerine sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Kayseri’nin yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden vatandaşlar, ‘Kayserili işini bilir’ diye diye yıllardan beri şehrin geri bırakıldığını ifade ettiler.