Aşkın Genç'ten Dikkat Çeken Pınarbaşı Açıklaması

CHP Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yeniden seçime gidilecek olması hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Aşkın Genç'ten Dikkat Çeken Pınarbaşı Açıklaması

CHP Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yeniden seçime gidilecek olması hakkında açıklamalarda bulundu. 31 Mart Pazar günü gerçeklesen seçimlerin ardından Pınarbaşı ilçesinde sular bir türlü durulmamış, CHP ve MHP arasında yaşanan tartışmalar gün geçtikçe tırmanmıştı. 

Aşkın Genç'ten Dikkat Çeken Pınarbaşı Açıklaması

CHP’nin adayının kazandığı seçime yönelik, MHP Milletvekili Baki Ersoy seçimde hile yapıldığını, haksızlık yaşandığını ileri sürerek elindeki videoyu delil olarak İlçe Seçim Kurulu’na sunmuş ve seçimin iptalini istemişti. Ersoy’un itirazını kabul eden İlçe Seçim Kurulu kararını haksız bulan CHP’ liler haklarının yendiğini, vatandaşın helal oylarının çalındığını iddia ederek Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdular. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) da Pınarbaşı seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü tekrarlanmasına karar vermesiyle seçimlerin tekrarlanacağı kesinleşmiş oldu.

YSK’nın seçimlerin tekrarlanması yönünde karar vermesine tepki gösteren CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, verilen kararın siyasi olduğunu belirterek, ‘Cumhur İttifakı’nın itirazlarını dikkate alan YSK ve Kurulları partimizin yaptığı itirazları görmezden gelmiştir’ dedi.

Aşkın Genç'ten Dikkat Çeken Pınarbaşı Açıklaması

Pınarbaşılıların sandıktan çıkan karara saygı göstermeyen, kendinden olmayanı ayrıştıran zihniyete gereken cevabı sandıkta daha büyük farkla vereceğini belirten Aşkın Genç sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, ‘Pınarbaşılı hemşerilerimiz 31 Mart’ta tercihini yapmış ve belediye başkanlığı görevini Sayın Deniz Yağan'a tevdi etmiştir. Oy sayım sürecinde yaşananlar kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiştir. Partimizin yerel seçimdeki başarısı kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyen, çözüm üreten, halkçı ve sosyal belediyeciliğe oluşturulan güven sayesindedir. Yaptığımız itirazları dikkate almayan il seçim kurulunun ve YSK'nın, kararları siyasi sebeplerle verdiği açıktır. Cumhur İttifakı’nın itirazlarını dikkate alan YSK ve kurulları partimizin yaptığı itirazları görmezden gelmiştir. Seçimler demokrasinin taçlandırıldığı zamanlardır. Cumhuriyet'in kurucu partisi olarak her zaman millet iradesinin yerine getirilmesini savunduk. Milletin bizi seçmesini hazmedemeyen cumhur ittifakı, siyasi baskılarla seçimi iptal ettirdi. Vatandaşlarımız sandıktan çıkan karara saygı göstermeyen, kendinden olmayanı ayrıştıran zihniyete 2 Haziran'da da gereken cevabı verecektir. 31 Mart'ta helal oylarla kazandığımız Pınarbaşı'nı daha büyük fark ile 2 Haziran'da tekrar kazanacağız!’ ifadelerine yer verdi.