Yozgat'ta işe yaradı – Kayseri'de de yapılsın!

Yozgat'ta bir büyükbaş hayvan yetiştiricisinin hayvanların daha verimli olması için denediği yol işe yaradı. Besiciler yöntemin Kayseri'de de uygulanması gerektiğini düşünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yozgat'ta işe yaradı – Kayseri'de de yapılsın!

Yozgat’ta bir büyükbaş hayvan yetiştiricisinin Hollanda usulü yöntemi işe yaradı. Besiciler hayat kurtaran bu yöntemin Kayseri’de de denenmesi hatta zorunlu hale gelmesi gerektiğini belirterek ülke ekonomisini canlandıracak uygulamaların bir an evvel hayata geçirilmesini istiyor.

Yozgat'ta işe yaradı – Kayseri'de de deneyecekler!

Yozgat’ta büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir vatandaş ineklerine klasik müzik dinleterek hayvanların sağımını ikiden üçe çıkardı.

Hayvan başına 25 litre süt elde etmeyi başaran besici hayvanlara sürekli olarak klasik müzik dinlettiklerini söylerken, bu sayede hayvanların rahatladığını aktardı.

Türkiye’de daha önce de örneklerini yaparak büyük verim alan besiciler bulunuyor. Besiciler Hollanda usulü uygulamanın Türkiye’nin her yerinde uygulanması gerektiğine dikkat çekerken, bu sayede ülke ekonomisinin de canlanacağını dile getiriyor.