Daha önce de olmuştu - Tehlike Kayseri'ye geliyor!

Türkiye'ye Pazar gecesi kütle kütle tehlike geliyor. Yurdun dört bir yanında hissedilecek olan olay Kayseri'de de yaşanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Daha önce de olmuştu - Tehlike Kayseri'ye geliyor!

Meteorolojik kaynaklar tarafından edinilen bilgilere göre Türkiye pazartesi sabahına Libya üzerinden gelmese beklenen tehlikeli bir hava olayıyla uyanacak. Kayseri’de de etkili olacak olayla ilgili detaylar haberimizde…

Meteorolojik kaynaklar Türkiye’ye pazartesi gününden itibaren yeni bir hava sistemi hâkim olacağını bildirdi. 

Pazartesi günü Libya üzerinden gelip yurdumuza giriş yapması beklenen toz bulutu ile ilgili flaş uyarılar yapıldı.

Hava Forum tarafından X platformunda yapılan paylaşımda, ‘Pazartesi günü Libya üzerinden Türkiye'ye toz kütlesi ve çamur yağmuru geliyor’  ifadelerine yer verildi.

Daha önce de olmuştu - Tehlike Kayseri'ye de geliyor!

Kayseri’de daha önce de yaşanmıştı!

Daha önceleri de Kayseri ve İç Anadolu’nun tamamında etkisini gösteren toz bulutu günlük yaşamı olumsuz etkilemişti.

2019 yılında kent merkezinde, saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodosla birlikte gelen yağmur sırasında çamur yağmış, özellikle araçların üzeri çamurla kaplanmıştı. Sürücüler, kirlenen araçlarını yıkamak için oto yıkamacıların önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Tomarza İlçesinde de şiddetli lodos nedeniyle bazı evlerin çatısı uçmuş, uçan çatı elektrik tellerinin üzerine düşünce bir mahalleye uzun süre elektrik verilememişti.

Uzmanlar kronik rahatsızlığı olanlara uyarıda bulunarak, sisin etkili olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, spor veya aktivite yapacaklarsa o saatlerde yapmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

Bu mevsimlerde sık sık yoğun sis etkili olurken, uzmanlar özellikle kronik rahatsızlığı olanların sisli havalarda dışarı çıkmasının daha tehlikeli olduğunu, sis bulutunun kirli havayla temas etmesi halinde daha tehlikeli hale geldiği konusunda uyarıda bulunuluyor.
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen kirli ve sisli hava, sağlığı da bozabiliyor. Hava kirliliğinin meydana getirdiği kalp krizi, felç gibi riskler, sisli havalarda daha da artabilir.