Yeni Salgın Yolda Mı? – Bu Virüsü Hafife Almayın!

Uzmanlar, Japonya'dan nadir görülen fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun hızlı bir şekilde yayıldığını açıkladı. Uzmanlar vaka sayısının rekor sayılara ulaşacağını açıklarken 'hafife almayın' açıklamalarını da beraberinde dile getirdiler. Yeni salgın yolda mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yeni Salgın Yolda Mı? – Bu Virüsü Hafife Almayın!

Uzmanlar, Japonya’dan nadir görülen fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun hızlı bir şekilde yayıldığını açıkladı. Uzmanlar vaka sayısının rekor sayılara ulaşacağını açıklarken ‘hafife almayın’ açıklamalarını da beraberinde dile getirdiler. Yeni salgın yolda mı? 

Japonya’da nadir görülen tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyon hızla yayılmaya başladı.  Uzmanlar hastalığın neden olduğunu belirlemekte zorlandığı yeni virüste, 45 kentte 21 kişi hayatını kaybetti. Japonya’da uzmanların henüz nedenini belirleyemediği virüs rekor hızla yayılıyor. Bilim insanları 2024’te görülecek vaka sayısının, geçen yılın rekor sayılarını aşacağı beklentilerini yayımladıkları veriler destekledi. Bu verilere göre, geçen yıl toplama 941 vaka görülürken bu yılın ilk iki ayında sadece 378 vaka kayda geçti.

Yeni Salgın Yolda Mı? – Bu Virüsü Hafife Almayın!

Japonya’da artan vakalar sonucunda ‘Streptokok’ enfeksiyonun ölümcül varyantı ‘Streptokokal toksik şok sendromunun’ yayılmaya devam edeceği düşünülüyor. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü yaptığı açıklamada bilinmeyen çok faktörün olduğunu ve bunları açıklayacak bir temelleri olmadığını ifade etti. Japon medyasında yer alan haberlere göre 2023 yılının son altı ayında tanı konan 50 yaş altı 65 kişiden üçte birinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hastalığın Semptomları Neler?

Daha yaygın olarak ‘Strep A’ olarak bilinen hastalık çocuklarda boğaz ağrısına sebep olurken, birçok insan sebebini bilmeden hastalığı atlatıyor. 30 yaş üzerindeki bireylerde ciddi hastalıklara, sağlık sorunlarına ve ölüme neden olan bu hastalıkta soğuk algınlığına benzer semptomlar yaşanıyor. Nadiren boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjiti içerecek şekilde hastalık kötüleşebiliyor. Ağırlaşan vakalarda enfeksiyon organ yetmezliğine yol açabiliyor.

Yeni Salgın Yolda Mı? – Bu Virüsü Hafife Almayın!

Uzmanlar geçen yıl yaşanan vakalardaki hızlı artışı koronavirüs salgını kısıtlamalarının kaldırılmasına bağlıyor.