Kamu İşçileri İçin Özel Teklif!

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Türkiye'deki ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun kamu işçilerini giderek daha fazla zorladığını belirterek zam talep etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kamu İşçileri İçin Özel Teklif!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Türkiye'deki ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun kamu işçilerini giderek daha fazla zorladığını belirtti. Sert, diğer kesimlere yapılan ücret artışlarının aksine kamu işçilerinin bu artıştan mahrum bırakılmasını eşitsizlik olarak belirtti. 

‘Kamu işçisi kendini ötekileştirilmiş hissediyor’

Kamu işçilerinin geçim zorluğu yaşadığını vurgulayan Sert, toplumun çeşitli kesimlerine yapılan yüzde 49.25'lik ücret artışının kamu işçilerine yüzde 32,57’de bırakılmasının doğru bir karar olmadığını vurgulayarak şöyle dedi; ‘Toplumun pek çok kesimine yapılan yüzde 49.25’lik ücret artışı karşısında kamu işçilerinin yüzde 32.57’de bırakılması, kamu düzeninin işleyişinde omurga görev gören kamu işçisini derinden üzdü, üzmeye de devam ediyor. Yaklaşan yerel seçimlerde ülkenin bekasına verilen önem, istikrara duyulan güven ortada iken kamu işçisini evini dahi geçindiremeyecek bir ücret ile karşı karşıya bırakmak hem insani olarak, hem vicdani olarak, hem de eşitlik ilkesi açısından doğru değildir. Kamu işçisi kendini ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş hissediyor.’

Kamu işçilerinin aldıkları ücretin tek geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Sert, bu eşitsizliğin kamu işçilerini değersiz hissettirdiğini ve toplumsal patlamaların öznesi olmamak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Sert, Cumhurbaşkanı'na seslenerek kamu işçilerinin eşitlikçi bir yaklaşımla diğer kesimlere sağlanan ücret artışlarının kendilerine de yapılmasını talep etti. Bayram öncesi yaşanacak müjdeyle kamu işçilerinin çifte bayram yaşamak istediklerini belirtti.