Zeynep Türkoğlu

Uzun bir aranın ardından

Zeynep Türkoğlu

Merhaba Sevgili Okurlarım. Uzun bir aradan sonra hepinize mutlu haftalar diliyorum.

Her gün yeni bir keşif, yeni bir deneyim serüveni… Aradan geçen zaman hayatımızda yenisürprizlerle dolu. Sanırım benim içinde öyle oldu. İkinci kızımın da yardımıyla hayatım annelik evresinde. Yaklaşık üç yıl önce kızımın öğretmenine planlarımı anlatırken: “Öncelikle iyi bir anne olun, bence bu ülkeye yapabileceğiniz en büyük katkıdır.” demişti. Onu şuan o kadar iyi anlıyor ve saygıyla anıyorum ki…

 Eğer iki çocuklu bir anneyseniz önceliğiniz çocuğunuz demekti. Bu nedenle hem çocuklarıma faydalı olabilmek hem de pandeminin verdiği sosyal gerilemeyi dengelemek adına çocuk gelişimi alanıyla ilgilenmeye başladım. Bu ilgi faydayı çok önemseyen biri olarak beni cezbetti.  Başta çocuklarım olmak üzere çevremdeki insanlara da yarar sağlamaya başladım.

 Uzun yıllar akademi için döktüğüm terleri sildim ve benim dünyama yeni bir pencereyle bakmaya karar verdim. Bu ilgiyi mesleğe dönüştürebilirdim. İlgili bölümden üniversite okumaya diğer taraftan da özel eğitimler almaya devam ediyorum. Bu nedenle de bu yılki köşemizde çocuklarla ilgili alanda metinlerle karşınızda olmayı ümit ediyorum.

 SEVGİYLE KALIN…

Yazarın Diğer Yazıları