Hem Kayserispor hem de günlük yaşantımızdan birkaç kelam karalamak geldi içimden.
Uzun zamandır köşe yazısı yazmıyordum.
Kayserispor’un küme düşmesinin verdiği derin üzüntü hala içinde yankılanıyor.
Göz göre küme düştüğümüz sezonun ardından yeniden bu takım Süper Lig’e çıkar mı?
***
Şu an için herkesin içinde bir umut var, ama ortadaki gerçekleri de görmek lazım geliyor.
Kayserispor’un işi geçtiğimiz sezon zordu, bu yıl daha da zor olacak.
Sezon başında yapılan zayıf transferler, ardından devre arasındaki yetersiz takviyeler bizi kaçınılmaz sona getirdi.
Sezon başlamadan Kayserispor’un Erciyes 38 FK ile yaptığı hazırlık maçı sonrasında yazdığım köşe yazısında da yazmıştım.
***
Gideon Jung, Abdulsamet Burak, Burak Kapacak, Aaron Opoku, Dorukhan’a parantez açıp yazmıştım, bunlar Kayserispor’un topçusu olamaz diye. Dorukhan iyi adam, ama fazla kiloları vardı, bu yıl fit ve verimli olur, eğer gitmezse.
Ne yazık ki haklı çıktık, inşallah bu sezon bir hava yakalar ve Süper Lig’e çıkarız.
Süper Lig’e veda etmemiz hem maddi hem de manevi olarak bizi 10 yıl geriye götürdü.
Her şey kağıt üzerinde olmuyor, Süper Lig’e çıkmak öyle kolay bir şey değil.
***
Çok sağlam bir yönetim, ekonomi, teknik heyet, kadro, planlama ve futbol şansı da gerekiyor.
İyi futbol iyi futbolcularla oynanır, şu ana kadar ismi geçenler fena değil, ama sayısal olarak çok fazla eksiğimiz var.
Geçtiğimiz günlerde Ali Çamlı 60. Yıl kutlamalarında acı gerçeği söylemişti ‘Para yok’ diye.
Para yoksa bu iş olmaz, Erzurumspor gibi futbol şansımız tutarsa ne ala.
***
Yağmur gibi mevcut futbolcular kulüpten gidiyor.
Ramazan Civelek, Joao Mendes, Furkan Soyalp sözleşmelerini tek taraflı olarak feshederek gitti.
İstemeyen gider, gönlü olmayan kalmasın mantığı hem doğru hem de yanlış.
Bu futbolcular haksız fesih haklarını kullanıyor.
***
Futbolcu ile ayrılırken bile çift taraflı anlaşmak gerekiyor.
Tek taraflı haksız fesihler ileride Kayserispor’un başını fazlasıyla ağrıtır.
Futbolcunun gönlü yoksa denilecek tek söz var, ‘Getir bonservisini nereye gidiyorsan git’ denilmeli.
Önce parasını ödeyeceksin, gitmek isteyen de gitsin, ama haksız fesihler bizim başımıza çorap örer.
***
Ali Karimi, Joao Mendes, Denis Makarov, Ramazan Civelek, Furkan Soyalp aynı sezon içinde sözleşmelerini tek taraflı feshederek gitti.
Şimdi de Dorukhan Toköz içinde aynısı konuşuluyor, umarım doğru değildir.
Her ne kadar da gerçekler bu şekilde olsa da geçmiş yıllara oranla doğru şeyler de yapılmıyor değil.
Kayserispor büyük bir camia, bu zor günleri de atlatır, benim her zaman umudum var.
***
Geçtiğimiz sezon başarısız olacağımızı yazmıştım, ama son Alanyaspor maçının 80’inci dakikasına kadar bir umut vardı.
Süper Lig’de kalmak için 6, bilemedin 7 galibiyet yeterken çıkmak için en az 25 galibiyet gerekiyor.
Şu an için Gökhan Değirmenci, Benhur Keser, Mamadi Camara, Sinan Kurt, Lois Diony, Jemal Tabidze ve Denis Radu isimleriyle prensip anlaşmasına varıldı.
Gidenler ve gelenler olarak kıyasladığımız zaman güzel işler yapıldığı aşikar, ama ben hala haksız fesihlerin ilerleyen dönemlerde hem maddi hem de transfer yasağı olarak karşımıza çıkacağından dolayı daha dikkatli olmamız gerektiğini söylemeye çalışıyorum.
***
Derdimiz Kayserispor, bu takım iyi olsun, yeniden Süper Lig’e çıksın, eskiden olduğu gibi başarılı olalım.
Başarılı olmamız için de birlik ve beraberlik ruhunun oluşması gerekiyor.
Aile ortamı olmazsa bu iş olmaz.
Seyit İçgül, İlhan Parlak gibi memleketin evlatlarının Kayserispor’da olması çok büyük bir artı.
***
Baran Ali Gezek ve Talha Sarıarslan’ın da takıma yeniden kazandırılması da çok olumlu.
Yeni gençler de profesyonel imzayı attı, İnşallah birlik ve beraberlik içinde iyi bir hava yakalar ve yeniden Süper Lig’e çıkarız.
Zor olacak, ama bu çetin yolda kenetlenirsek başarırız.
***
Başlığa da gelecek olursak, (Bu ne yaman çelişki) bu başlık hem okuduğunuz yazı için hem de haberlerimi alan vatandaşlar için. Lütfen kaynak gösterin, alın ama çalmayın, Google Analytics Ölçer, Basın İlan Kurumu Ölçer, sonuçta ölçer yani, umarım mesaj alınmıştır.
Bari köşe yazımı araklamayın, okurken pardon alırken bari ölçülü olalım.
Chatgpt'ye Hakan Çiftci'nin Haber ve köşe yazısını alıp, 300-400 kelimelik habere dönüştürmekle olmuyor bu işler.