Gülşen Büyükçekiç

Sultan Sazlığı'nı gezdik

Gülşen Büyükçekiç

Merhabalar…
Bu hafta sizlerle Yeşilhisar- Develi – Yahyalı üçgeni arasında kalmış “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen, Manyas Kuş Cenneti’nden sonra Türkiye’nin en önemli ikinci kuş cenneti konumunda olan Sultan Sazlığı’na gidiyoruz…
Kayseri merkezden İncesu güzergâhıyla 87 km olan, 300’e yakın kuş türü ve 400’e yakın bitki türünü içinde barındıran, doğallığını hiç kaybetmemiş bu mekân doğaseverlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda... 
Göl üzerine kurulmuş yürüyüş yolunu normal tempoda yürüyerek 1 saat içinde gidip dönebilirsiniz. Yürüyüş esnasında mevsimsel göçlerine denk gelebildiğiniz kuş türlerini, kurbağaları, kaplumbağaları görmeniz mümkün… 
Kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, fotoğraf çekimi yapmak isteyen doğaseverler tarafından yoğun ilgi gören Sultan Sazlığı’na imkânınız varsa hafta içi gitmelisiniz ve yürüyüş yolunda gölgelik bir alan olmadığından sıcaktan etkilenmemek adına ziyaret saatinizi güneşin tam tepede olduğu saatlere denk getirmemenizi öneririm.
Sazlıklar arasından yapacağınız huzurlu yürüyüşün ardından eşsiz bir manzara sizi bekliyor olacak. Yürüyüş yolunun 1-2 yerinde dinlenmemiz için banklar düşünülmüş.  Ayrıca yürüyüş yolunun sonunda sizleri bekleyen kayıkla sazlıklar arasından eşsiz bir gezintiye çıkabilirsiniz. 
Ateş yakmanın yasak olduğu bu alanda kamp yeri, lavabo,  lokanta, kafe ve çocuk parkı gibi hizmetler mevcut. Yabani atlarla fotoğraf çekilebilir, göl çevresindeat binişi yapabilir, alan içerisinde bulunan kuş müzesini de gezebilirsiniz. 
Tüm gün bir plan yapmak istiyorsanız Sultan Sazlığı’nı ziyaret ettikten sonra yol üzeri İncesu Marina’yı da ziyaret edebilirsiniz. 

İncesu yazıma buradan ulaşabilirsiniz...

İNCESU YAZISI İÇİN TIKLAYIN


Alana girişler yetişkinler için 19 TL, öğrenci için 10 TL, Kayıkla gezmek: 250 TL, kamp yapmak çadır ve karavan için 150 TL olarak belirlenmiş. (Biz 2023 Mayıs ayında ziyaret ettik değişiklik gösterebilir)
Sağlıkla kalın…
 

Yazarın Diğer Yazıları