Gülşen Büyükçekiç

İncesu'dayız

Gülşen Büyükçekiç

Merhabalar…

Bu hafta sizinle baraj manzaralı harika bir pazar kahvaltısına gidelim istedim…

Mekânımız İncesu Marina… Kayseri merkezine 33 km uzaklıkta, şahsi arabanızla gidebileceğiniz, belediyenin işlettiği nezih bir mekân.

Restoranın terası ve iç mekânı bulunuyor. Lezzetli ve çeşitli kahvaltısıyla karnımız doyarken eşsiz manzarasıyla da ruhumuzun doyacağı bu mekâna hafta sonu gitmeyi düşünenlerin tesisten rezervasyon yaptırmasını öneririm.

Kahvaltı sonunda kahvenizi, çayınızı alıp baraj kenarında yürüyüş yapabilir; doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Baraj kenarın da kamelyalar ve banklar bulunuyor. Siz dilerseniz evden kahvaltılıklarınızı hazırlayıp termosunuza çayınızı alıp baraj kenarında bulunan kamelyalarda da oturabilirsiniz.

İlçenin sokaklarında ufak bir tur atıp doğallığını kaybetmemiş evleri görebilir, tarihin kokusunu içinize çekebilirsiniz.

Dönüş yolunda düğün salonu olarak da kullanılan,  ilçenin en önemli tarihsel sembollerinden biri olma özelliğine sahip; 1660 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan kervansarayı görmeyi de planınıza eklemelisiniz.

Hafta içi gitmeyi düşünenler cuma günleri kurulan ilçe kadınlarının yapmış olduğu peynirlerin satıldığı peynir pazarını da görebilir alışveriş yapabilir.

Ayrıca planınız eylüle kalırsa her yıl eylül ayının ilk cumartesi günü düzenlenen İncesu Üzüm Festivaline de katılabilirsiniz.

Sağlıkla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları