Bekir Demirağ

Sezona bedel maçlar…

Bekir Demirağ

Süper Ligde ilk yarının kapanmasına 3 maç kala oldukça kritik ve sürprize açık bir haftaya giriyoruz.

Öylesine hayati maçlar var ki, inanın çıkacak sonucu Medyumlar dahi tahmin edemez ?

Geride kalan haftayı Vodafone Park’ta hem de 2 kez öne geçtiği maçta Beşiktaş’a son dakikalarda gelen gollerle 4-2 yenilerek 19 puanda kalan Kayserispor, hiç de rahat değil…

Çünkü ligde dengeler  her hafta  değişiyor.

Canı yanan daha bir farklı mücadele edip, CADI KAZANI diye tabir edebileceğimiz alt sıralardan bir an önce kopmak için çaba harcıyor .Özellikle alt sıralardaki  takımlarla puan farkını daraltmak için çırpınan Çaykur Rizespor’un  Göztepe önünde kazanması sonrasında işler tümden karıştı (!)

Tabii bu arada Sivasspor’un Galatasaray’ı puansız gönderişi, daha birkaç hafta öncesine kadar RAHAT takım görünümündeki Altay’ın hem de İzmir’de Hatayspor’a kaybetmesi bunlara çarpıcı birer örnek…

Şahsen aynı görüntünün bu  hafta ve ligin ilerleyen maçlarında da ortaya çıkacağı kanaatindeyim.Çünkü tüm takımlarda tek hedef, ilk yarıyı maksimum seviyede puanla kapatmak ve bunun için mücadele verilecek.

GZT Giresunspor- Altay maçıyla  start alacak  olan bu kritik haftada Kayserispor’umuz  Pazar günü saat 16.00’da kendi sahasında Gaziantep F.K.  nı ağırlayacak. Geçtiğimiz haftayı   sahasında şampiyonluk için mücadele eden rakibi Fenerbahçe’yi net skorla 3-2 devirmeyi başaran Gaziantep F.K. her ne kadar aşağılardan  tam anlamıyla kopmadı ama iyi bir kadroya sahip ve kaliteli oyuncularıyla sanırım  daha pek çok maçta umulmadık sonuçları alabilecek kapasitede…

Erol Bulut’un öğrencileri karşısında defansta çok dikkatli olmalı, hızlı  forvet adamlarına kontratak fırsatı tanımamalıyız.

Beşiktaş maçında uçup giden altın değerindeki 3 puanı Kadir Has Stadı’nda telafi etmek zorundayız.

Görüyoruz ki bu ligde nerede ise 10 takım küme düşme adayı ?

Puan yelpazesi çok yakın ve peş peşe alınacak 2 galibiyetle taa yukarılara çıkabilir, kaybettiğinizde tabana çakılabilirsiniz (!)

O zaman, takıma bu hayati önemdeki maçta TAM DESTEK, sonuna kadar DESTEK vermek gerekir.

Taraftarlarımız daha önceki haftalardaki gibi tribünde 3.500- hadi bilemediniz 5 bin kişi değil, tüm stadı doldurmalı ve son düdüğe kadar Kayserispor’un bu önemli maçı kazanması adına  desteğini sürdürmelidir.

Unutulmamalı ki başka bir Kayseri şehri ve Kayserispor yok ?

Bu takım bizim, yani hepimizin…

Süper Lig kulvarında şehrimizi temsil eden tek KALE (!)

Allah göstermeye bir düşersek , bir daha geri dönüş olabilir mi kimse tahmin edemez ?

Bakın Kocaeli, Sakarya, Aydın, Balıkesir, Samsun , Mersin hatta başkent takımları alt liglerde adeta sürünüyor ve bir an önce Süper Lig’de olmanın hayaliyle sezonları tüketiyor.

O zaman haydi Pazar günü Kadir Has Stadı’na ;

Gaziantep F.K. ile çok çok önemli bir maça çıkacak olan Kayserispor’umuza gereken tribün desteğini vermeye…

Sarı-kırmızılılara başarılar diliyorum.

Şansları bol, puanı 3 olur inşallah !..

Yazarın Diğer Yazıları