Bekir Demirağ

Lig bitti, yenisine bakalım !.

Bekir Demirağ

Süper Ligde acısıyla- tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktık.
2022-23 futbol sezonu Galatasaray’ın 88 puanla  şampiyonluğu  kazanması ve Bitexen Giresunspor ile Hangi Kredi Ümraniyespor’un da küme düşmeleriyle son buldu. Ezeli rakipler Fenerbahçe 80 puanla ikinci, Beşiktaş da 78 puanla üçüncü olurken, geçtiğimiz yılın şampiyonu Trabzonspor 57 puanla altıncı sırada kaldı. 
Tüm ülkemizi derinden sarsan  Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğündeki  6 Şubat 2023 depremi,  resmi açıklamalara göre 50 bini aşkın   vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve ağır mal kayıplarına neden oldu.
Tabii bu ağır sarsıntı sonrasında deprem feleketini çok yakından hisseden  aralarında Süper Ligde yer alan Gaziantepspor F.K. ve Atakaş Hatayspor’un da bulunduğu pek çok kulüp (hakları TFF tarafından korunmak kaydıyla) mecburen ligden çekilmek zorunda kaldı.
Transfer yasağı nedeniyle mecburen kadrosundaki oyuncularla yola devam eden temsilcimiz Kayserispor ise Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetiminde şahsi kanaatime göre başarılı bir sezon geçirdi. Yönetim hatası nedeniyle 3 puanı silinmesine rağmen sarı-kırmızılılar Süper Ligde sezonu 47 puanla ve 9. (dokuzuncu) sırada tamamladı.
Şampiyon Galatasaray’ı yenerek büyük sükse yapan Kayserispor’umuz, asla küçümsenmeyecek bir derece elde etti  ve ülke genelinde taktir topladı. Son birkaç sezonda  taraftarlarını ‘ Acaba küme düşer miyiz ?’ diye stresten adeta FITIK eden sarı kırmızılılar, oldukça rahat bir sezon geçirdi. Bir önceki sezon finalde Sivasspor’a kaybeden temsilcimiz Türkiye  Kupası’nda da iyi sonuçlar aldı.
Takımın buraya kadar  gelmesinde katkısı olan herkesi tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. 
Artık dünü unutup geleceğin hazırlıklarını, ileriye yönelik planları yapmanın zamanı…
Çünkü futbol denilen sürprizlere açık bu güzel oyunda DÜN yoktur !.
Geleceğe bakmak gerekir.
Sezonun bitmesiyle birlikte takımdan ayrılan oyuncular oldu ve daha da olacağa benziyor ?
Kulüp menfaatlerini ön planda tutacak AKILCI  bir transfer politikasıyla yepyeni bir ekip oluşturmak zorundayız. 
Hepimiz gördük, tam 48 yıl sonra  Kayserispor’da da forma giyen teknik direktör Hakan Keleş ile  Süper Lige yeniden  dönüş yapan Giresunspor  ikinci sezonunda hem de sadece  1 puan farkla Spor Toto 1. Lige düştü.
Tarihinde İLK kez Süper Lige yükselme sevincini yaşayan Hangi Kredi Ümraniyespor ise tutunamayıp, düşmesi haftalar önce kesinleşen ilk ekip oldu.
O nedenle yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız…
Çünkü defalarca sütten ağzımız yandı ve alt liglere hatta 3. Lige bile düştük (!)
Burada en önemli iş tabii ki yönetime düşüyor.
Bir an önce takımı başarıya taşıyacak oyuncuları kadroya katmak, diğer  oyunculardan da faydası olacağı düşünülenleri  de kadroda tutmak…
Tabii ki tüm bunları yapabilek için önce transfer tahtasının açılması gerekiyor ?
Sonrası Allah kerim !.
Taraftar özellikle de KAPALI KALE GRUBU  sezon boyu takımın yanında oldu. Yeni sezonda da desteğin  aynı şekilde  devam etmesi hepimizin tek dileği…
Her türlü olumsuzluğa rağmen gayet iyi bir sezon geçiren Kayserispor’umuzu tebrik ediyor, bu vesile ile de tüm spor sever hemşehrilerime  sağlıklı günler dileğiye sonsuz selamlarımı iletiyorum.
Yeniden görüşmek umuduyla hoşça kalın !.

Yazarın Diğer Yazıları