Bekir Demirağ

Saygı duyulacak biri varsa ?

Bekir Demirağ

Yazıma Türkiye kupasında final vizesini alarak bizlere büyük bir coşku yaşatan Kayserispor’umuzu , başkanından teknik ekibi ve futbolcularına, malzemecisinden- taraftarlarına kadar yürekten  tebrik ederek başlıyorum.

Bu sezon Türkiye Kupası’nda harika işler başarak Kayserispor’umuz, Beşiktaş ve Fenerbahçe’den sonra sezonun Süper Lig şampiyonu Trabzonspor’u da 4-2 yenerek  kupanın dışına attı. Maç bitiminde Kadir Has Stadını dolduran taraftarların, sahadaki oyuncularımız ve yöneticilerin  coşkusu ZİRVE yaparken, özellikle Hikmet Karaman’ın duygusal anlar yaşadığı ve göz yaşlarına hakim olamadığı ekranlara yansıdı.

Trabzon’da 1-0 kaybettiği maçın rövanşında daha ilk dakikada Nwakaeme’den gelen penaltı golüyle 1-0 yenik başlayan sarı-kırmızılı temsilcimiz, oyunun ilk çeyreğinde çok önemli fırsatlar buldu ama kaleci Uğurcan Çakır’ın yerinde kurtarışları ile gol atamadı.

Belki de sezonun en dolu ve de coşkulu tribünleri önünde oynanan ve ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle kapanan bu kritik mücadelede her an skoru değiştirebileceğinin sinyallerini veren Kayserispor, ikinci yarıda oynadığı muhteşem futbolla rakibini sürklase etti (!)

Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın da kenarda yerinde hiç duramayıp maçı adeta yaşadığı gözlerden kaçmazken, geceye damga vuran oyuncu 48 ve 90+6’da iki gol atan Emrah Başsan oldu. Şahsen, Onur Bulut’u da çok ama çok beğendim. Maç boyunca inanılmaz bindirmelerle Trabzonpor’un sol tarafını adeta felç etti.Takımda görev alan  hemen herkes kazanmak adına elinden geleni yaptı ama gecenin en kötüleri olarak  Trabzonspor’dan Nwakaeme ile bizden de Thiam dersem asla abartmış olmam ?

Sonuçta Kayserispor sahadan 4-2 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Bu, kuruluş yılımızdan bu yana sadece bir kez kazandığımız Türkiye Kupası’nı finali kazanmamız halinde çitleyeceğimiz anlamı da  taşıyor.  Sporsever hemşehrilerim çok iyi hatırlarlar : İlk kupayı Bursa Atatürk Stadı’nda ve Tolunay Kafkas teknik direktör iken rakibimiz Gençlerbirliğini seri penaltı atışları sonrası devirerek  müzemize taşımıştık.

Maçsonrasında Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın ve kaleci Uğurcan Çakır’ın açıklamalarını hayretler içerisinde izledik. Avcı ‘ Şampiyona saygı duyulmasını beklerdik…’ diye farklı yenilgiye kılıf  (!) aramanın peşindeydi.

Evet…Trabzonspor ligde 38 yıl aradan sonra iddalı rakplerine geride bırakarak şampiyon olmuştur. Tebrik ediyor,  saygı duyup elde edilen bu başarıyı alkışlıyoruz ama en az kendileri kadar, kupada önemli işler yapıp  Fenerbahçe’yi- Beşiktaş’ı saf dışı  bırakan  hem de çok zor bir maçı kazanarak final vizesini alan Kayserispor’a da aynı saygının duyulmasını, başarısının taktir edilmesini beklerdik ?

Kaleci  Uğurcan Çakır ‘ Böyle kardeşlik olmaz olsun ? Maç içinde sürekli yabancı madde attılar, küfrettiler…’ diye dert yanarken, kendi sahalarında  ŞAMPİYONLUĞU ilan ettikleri Antalyaspor beraberliği sonrasında neler olduğunu eminim görmezden geliyordu (!)

Şimdi önümüzde tarafsız sahada yani ( Eğer son anda bir değişiklik olmaz ise Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ki çok zorlu geçeceği belli bir FİNAL maçı var.

Kayserispor’umuzun  , 2-1 kazandığı maçın rövanşında  evinde Aytemiz Alanyaspor ile  1-1 berabere kalarak  final vizesini alan komşu Sivasspor ile oynayacağı FİNAL   maçına en iyi şekilde hazırlanıp konsantre olması gerekir. Çünkü, futbolda herkesin çok iyi bildiği bir deyim vardır :

‘Dereyi geçip de çayda boğulmak…’

Aman ha aman dikkat !.

Böyle bir durum hepimizi resmen yıkar, üzüntüden kahreder.

 

Yazarın Diğer Yazıları