Bekir Demirağ

ŞAMPİYONLAR 'HOŞ GELDİNİZ !..'

Bekir Demirağ

Kayseri Amatör 1. Küme futbol liginde 2021-22 sezonu, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan play-off ve play-out maçlarıyla sona erdi.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar  Süper Amatör Küme’ye çıkabilmek, alt sıralarda kalan ve play-out oynamak durumunda kalan diğer bazı takımlar da en azından  1. AmatörKüme’de tutunmak  adına  müthiş bir mücadele verdiler.

Hafta sonunu en azından Erkilet – Mehmet Karabacak Stadı 1 ve 2 Nolu Sahalarda oynanan play-off maçlarını takip ederek değerlendirmek istedim. Ancak, ilk maçlara yetişemedim.

Makfitspor- Kocasinan Gençlik, Gazi Osman Paşa- Akkışla Gençlik, Kocasinan Yemlihaspor- Yerköyspor ve Argıncıkspor- Anadolu Yıldızları maçlarını dönüşümlü olarak ( yani o sahadan diğerine geçerek) izlemeye çalıştım.

Sonuçta Makfitspor, Gazi Osman Paşa, Argıncıkspor, Kocasinan Yemlihaspor , Sungurspor FK ve Simya Koleji ( son yazdığım  iki  takımın maçlarını  ne yazık ki kaçırdım…) rakiplerini yenerek önümüzdeki sezon Süper Amatör Ligi’nde oynamaya HAK kazandılar..

Sıcak ama gerçekten çok güzel bir ortamda oynanan karşılaşmalara futbolseverler yoğun bir  ilgi gösterdi. Hele de  Gazi Osman Paşa- Akkışla Gençlik maçı ?

Tribünler ve 2 No.lu sahanın etrafı tümüyle doluydu.

Maçı 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanan Gazi Osman Paşalıların karşılaşma sonrasındaki sevinç gösterileri gerçekten harikaydı. Davullar çalındı, şarkılar söylendi, halaylar çekildi (!)

Makfitspor ile Argıncıkspor  tecrübeli kadrolarıyla favori çıktıkları maçlarını fazla zorlanmadan kazanıp Süper Amatör Küme vizesini alırken, bu sezon kurulmuş Kocasinan Yemlihaspor’un amatör kümenin tecrübeli ekibi Yerköyspor’u  evire- çevire yenerek büyük bir başarıya imza atması da futbolseverlerin taktiriyle karşılandı.

Tabii bu başarıda kapatılmış bir kulübü büyük bir çaba ve özverili çalışma  ile yeniden   hayata geçiren değerli spor dostu hemşehrim Ahmet Adıbelli’nin büyük payı vardı. Oyuncular da  hele son oynadıkları  Yerköyspor maçında üzerlerine düşeni fazlasıyla yapınca, daha ilk sezonlarında Süper Amatör Küme’ye çıkmayı HAK ettiler.

Play- out maçlarını kazanıp 1. Amatör Küme’ye tutunan takımlar ise Argıncık Esnafspor, Göktürkspor, Develi 1954 Gençlikspor oldu. Talas Anayurt Finalspor, Erciyes İdman Gücü ve Develi Erciyesspor ise bir alt kümeye düştüler.

 Play-off maçlarında rakiplerine üstünlük sağlayıp Süper Amatör Küme’ye çıkmayı başaran Argıncıkspor, Gazi Osman Paşa, Kocasinan Yemlihaspor  ,Makfitspor, Sungurspor F.K. ve  Simya Koleji  takımlarımızı tebrik ediyor ve ‘ŞAMPİYONLAR HOŞ GELDİNİZ  !..’ diyorum.

Kaybederek önümüzdeki sezon da 1. Amatör Küme’de mcadeleye devam edecek olan Akkışla Gençlik, Anadolu Yıldızları , Erciyes Gücü F.K. , Erkiletspor, Kocasinan Gençlik ve Yerköyspor’a da başarılar diliyorum.

Küme düşmenin acısını yaşayan Anayurt Finalspor, Develi Erciyesspor Erciyes İdman Gücü takımlarımıza da GEÇMİŞ OLSUN dileklerimi iletiyor ; başlayacak olan yeni sezonda  daha iyi hazırlanıp bir an önce daha üst liglerde oynayacak çalışma ve kadroları oluşturmaları gerektiğini naçizane hatırlatıyorum.

Kalın sağlıcakla !..

Yazarın Diğer Yazıları