Bekir Demirağ

Kolay maç yok !..

Bekir Demirağ

Spor Toto Süper Lig’de  2. Hafta maçları tamamlandı. Fatih Karagümrük haftayı BAY geçerken, Giresunspor’un hem de deplasmanda 50 bine yakın taraftarının önünde  şampiyonlukta iddialı Galatasaray’ı  1-0 devirerek, maç öncesi yapılan  tüm tahminleri alt üst etti. Çotanaklar böylece ilk hafta kaybettiği Adana Demirspor maçını telafi ederek bir anlamda  moral buldu.

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, evindeki Atakaş Hatayspor maçını da kazanarak bu sezonda iddialı olacağını gösterdi.Adana Demirspor da evindeki maçta Sivasspor engelini rahat geçti ve 6 puana ulaştı.

Sezonun ilk  maçında ağırladığı  temsilcimiz Kayserispor’u uzatmalarda bulduğu şanslı bir golle yenen Beşiktaş, Corendon Alanyaspor deplasmanında ilk yarıyı 3-0 önde kapattı  ama sonunu getiremeyip   hem de uzatma dakikalarında penaltıdan   yediği  golle  3-3 berabere kalarak ŞOK yaşadı. Maç sonrasında eleştiri okları Beşiktaş teknik direktörü Valerien İsmael üzerinde yoğunlaştı  Yaptığı  zamansız ve yanlış değişikliklerin puan kaybında önemli rol oynadığı dile getirildi.

Haftanın en farklı galibiyetine rakibi Kasımpaşa’yı deplasmanda 6-0 yenen Fenerbahçe imza attı. Sarı-lacivertliler, çok daha farklı kazanabilirlerdi, çünkü Kasımpaşa inanılmaz derecede kötü bir günündeydi. Konyaspor ile Başakşehir F.K. golsüz beraberliği bozamazken, Gaziantep F.K. rakibi Ankaragücü’nü 1-0 yenerek puansız gönderdi.

İlk hafta hem de  rakip sahada Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalırken hayli beğeni kazanan Ümraniyespor ise evindeki maçta FT Antalyaspor’a 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

Evindeki İstanbulspor maçına MUTLAK galibiyet ve 3 puan parolasıyla çıkan  Kayserispor’umuz  bu hedefine ulaşırken hayli zorlandı. Altın değerinde 3 puanı getiren golümüzü  4. dakikada Miguel Cardoso kaydetti.  Konuk ekip de beklenenin aksine hayli diri bir futbol sergileyip  pozisyonlar buldu ama atamadı.  Burada bir eleştirim Kayserispor’a gönül veren hemşehrilerimize olacak : Böylesi hayati ve evimizdeki sezonun İLK maçında tribünlerde  beklenenden  çok ama çok AZ bir seyircinin olması bence hiç de yakışmadı.İyi ki Kapalı kale grubu var da Kadir Has Stadı’nda takım lehine tezahürat oluyor ? Diğer taraftarlar ise  tabiri caizse şemşamer tüketmeye gelmiş (!)

Sarı- kırmızılılar bu hafta  sonu deplasmanda Başakşehir F.K. ile karşılaşacak. Kim ne derse desin, ZOR bir 90 dakika olacak. Çünkü, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Başakşehir F.K. çok sayıda maç oynamanın avantajına sahip…

Bu maçtan alınacak her puan,temsilcimiz  Kayserispor için  KAZANÇ hanesine yazılacaktır.

Haftanın özeti böyle…

Üçüncü hafta maçları Cuma akşamı oynanacak Ümraniyespor- Galatasaray karşılaşmasıyla start alacak. Şampiyon adaylarından Trabzonspor Antalya deplasmanına çıkarken,.Beşiktaş’ın bu haftaki    rakibi ise Fatih Karagümrük olacak…

Galatasaray galibi Giresunspor evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Atakaş Hatayspor ile Gaziantep F.K. maçı da haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmaları arasında.

Pazartesi günü ise İstanbulspor –Konyaspor, Demir Grup Sivasspor  - Corendon Alanyaspor  ve Fenerbahçe de Ülker Stadı’nda sezona peş peşe galibiyetlerle iyi bir başlangıç yapan Adana Demirspor ile kozunu paylaşacak.

Görüldüğü gibi daha ligin başında olmamıza rağmen her takım diğerini yenebiliyor ? Çünkü takımlar henüz tam olarak HAZIR değil !.

Bu da sezonun hayli çekişmeli geçeceğinin BARİZ bir göstergesi…

Geçen hafta da ifade ettiğim gibi bu sezon ne şampiyonluk yolunda bir önceki sezonda olduğu gibi puan farkının açılmayacağı ve ne de küme düşecek ekiplerin ligin bitimine haftalar kala NETLEŞMEYECEĞİ  şu iki haftada alınan sonuçlarla zaten kendini belli ediyor.

Kayserispor’umuza bu hafta sonu oynayacağı Başakşehir F.K. maçında başarılar diliyorum.

Haydi rast gele !..

 

Yazarın Diğer Yazıları