Bekir Demirağ

'İLK'lerin haftası…

Bekir Demirağ

Spor Toto Süper Ligde ikinci haftayı geride bıraktık.

Hafta pek çok İLK’leri de beraberinde getirmesiyle dikkat çekti.

Lige deplasmanda Altay önünde 3-0’lık yenilgiyle giriş yapan ve ertesi gün teknik direktör Yalçın Koşukavak’ı gönderen yönetim, böylece Türk Futbolunda bir İLK’e daha imza atıp, daha İLK haftada teknik direktör değişikliği yaparak tecrübeli çalıştırıcı Hikmet Karaman’ı göreve getirdi.

Adana Demirspor maçıyla takımın başında İLK kez sahaya çıkan Karaman ile o Kayserispor , sezonun İLK golünü de İLK yarıda Gökhan Sazdağı ile bulup  Süper Ligdeki İLK puanını aldı.

İLK maçında evinde şampiyonlukta iddialı rakibi Fenerbahçe’ye 1-0 yenilen ve Kayseri’ye galibiyet hedefiyle gelen Adana Demirspor da Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğünde ikinci yarıda Akintola’nın ayağından  gelen golle  Kadir Has Stadı’ndan 1-1 beraberlik çıkartarak  İLK puanını hanesine yazdırdı.

Rumen file bekçisi Silviu Lung, kaleci Doğan Alemdar’ın Fransız kulübü Rennes’e satılması sonrasında uzun haftalar sonra bu maçta  İLK kez kaleyi korudu.

Sarı-kırmızılı renklere gönül vermiş olan Kayserispor taraftarları, sıkıntılı ve yasaklarla geçen Koronavirüs süreci içinde İLK kez takımlarını tribünden izleyip destekleme mutluluğunu yaşadı.

Tabii ki herkesin gönlünden bir galibiyet ve 3 puan geçiyordu ama, takımımız tüm çabasına rağmen bunu başaramadı.

Anlayacağınız İLK’lerle dolu bir  haftayı geride bıraktık …

Oynanan karşılaşmalardan çıkan sonuçlar NET olarak gösterdi ki, bu lig adeta KURTLAR SOFRASI (!)

Yani  bir anlamda son haftaya kadar kimin ne yapacağı belli olmayan, altı da üstü de sürekli cadı kazanı gibi kaynayacak  bir lige tanık olacağız ?

Kurtlar sofrasında kurtlara yem olmamak içinişi baştan sıkı tutmamız, geride bıraktığımız sancılı sezonlardan yönetim, teknik kadro, futbolcular ve tribündeki taraftarlar olarak DERSLER çıkartmamız şart !..

Çünkü her takımın bir hedefi var ve ne pahasına olursa olsun en azından bu hedefi tutturmak için kıran kırana bir mücadele verecek ?

Kayserispor’umuz bu haftayı deplasmanda  Cumartesi akşamı saat 19.15’de ligde henüz puanla tanışamamış rakibi Başakşehir F.K. ile karşılaşarak geçecek ve Milli maç arasına girecek.

Yeni bir sezona kaybedilen  İLK maç sonrasında  hemen takımın başına geçerek giren Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın da artık  ‘ Bu takımı ben kurmadım. Elimde malzeme yok ?‘ diye bir serzenişi olamayacak ve bana kalırsa olmaması lazım …

Çünkü yönetim halen takıma takviye için geceli- gündüzlü mesaide ve alınacak oyuncular var .

Bir spor yazarı olarak birkaç sezondur adeta ‘küvöz’den kurtulan ve lige tutunan  Kayserispor’umuzun  artık  bizlere ( yani tüm Kayserili futbolseverlere) stres dolu haftalar yaşatmamasını  temenni ediyor, başarılar diliyorum.

Unutulmasın ki bu takım bizim;

Başka bir Kayseri ve Kayserispor yok ?

DESTEK sonuna kadar tam DESTEK !..

Aylar sonraki İLK yazımda tüm spor camiasına  MERHABA derken, herkese ama herkese sonsuz selamlarımı- sevgilerimi, sağlıklı günler dileklerimi iletiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları