Bekir Demirağ

Esas oğlanlar ve figüranlar (!)

Bekir Demirağ

Dünya Kupası maçlarının kalitesini,  adeta   iç içe oturan dolu rengarenk tribünleri  ve özellikle de VAR denilen  sistemde neredeyse SIFIR hata ile sonuçlanan hakem yönetimlerini geride bırakıp tabiri caizse ‘ Ninemizin Ligi’ne ‘ dönüş yaptığımız şu günlerde  oynanan  maçlarda ön plana ne yazık ki yine YANLIŞ kararlar çıkıyor…

 

Bu haftaya damgasını vuran ve çok konuşulan iki maç, Sivasspor- Galatasaray ve Alanyaspor- Kayserispor mücadeleleri oldu. Her ikisine de hakem ve VAR hataları damga vurdu (!)

 

Kayserispor Dünya Kupası sonrasındaki ilk haftayı BAY geçip dinlenerek gittiği Corendon Alanyaspor maçında 3-1 kaybederken, özellikle  sarı- kırmızılı temsilcimizin yediği gollerdeki hakem hataları adeta ZİRVE yaptı. Önündeki faulü göremeyen, yanlış bayraklarla rakip takımın galibiyetinde resmen başrol oynayan hakem   Tugay Kaan Numanoğlu ile yardımcıları  Bilal Gölen ve Osman Gökhan oldu ne yazık ki ?

 

TV ve gazetelerdeki yorumlarda hakemlerin ‘kötü bir maç yönettiği’  ortak noktasında buluşulması zaten olayı NET şekilde özetliyordu… Ama bu  istisna bir- iki yorumcu hariç fazla ses vermedi, çünkü Kayserispor yerel gazeteleri ve TV kanalları dışında olayın üzerine fazla giden olmadı.

 

Derken Demir Grup Sivasspor- Galatasaray karşılaşmasında yapılan fahiş hakem ve VAR hataları birden  haftanın en çok konuşulup tartışılacak olayı oluverdi (!)

Galatasaray kalesi önündeki müthiş karambolde filelere giden top, VAR ve hakem ortak işbirliğiyle gol değeri kazanmadı.Şahsen ben de çok şaşırdım …

Sivasspor cephesi başta Başkan Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Rıza Çalımbay  olmak üzere anında ayağa kalkıp tepki gösterdi. TV kanalları saatlerce bu pozisyonu tartışıp- sorguladı. Bu bile yönetim konusunda komşu ilden çook geride olduğumuzu NET bir şekilde ortaya koydu.

 

‘Peki ne olacak şimdi ? ‘derseniz,  cevabım şu olur :

‘Aynı hatalar haftalar boyu sürer ve sonuçta ortaya  bir şampiyon, birkaç da alt lige düşenler   çıkar, canı yananın  bağırdığı- çağırdığı yanına kâr kalır o kadar ? ‘

 

Bunu neden mi yazıyorum , açıklayayım  : Bilirsiniz, filmlerde başrol oynayanlar ( Esas oğlan diye tabir ettiklerimiz ) vardır. Onların başına bir hal gelince yani öldüğünde film biter ! Filmin asıl YÜKÜNÜ çeken figüranların ise birkaçı gider, diğerleri gelir ama hiçbir değişiklik olmaz ve film aynen  devam eder….

Bizim adeta ‘YALAN RÜZGARI’ dizisini andıran ligimizde de durum böyledir : Yani Fenerbahçe- Galatasaray- Beşiktaş ve sonraları da Trabzonspor’un ESAS OĞLAN rolüne soyundukları bu ligde önemli olan onların ayakta kalması, yani filmin devamıdır. Adanaspor gitmiş  Vanspor gelmiş, Mersin İdman Yurdu  gitmiş – Yozgatspor  gelmiş fazlaca  bir  önemi yoktur. Çünkü  dört büyükler dışında kalanlar  siyasetin içinde cirit attığı TFF dahil ; spor Medyamızca da birer FİGÜRANDAN öte değillerdir.

 

 Ligimizi başlangıç yıllarından bugüne takip eder, gördüğüm çarpıcı durumları anekdotlar halinde yazılarımda dile getiririm. Yukarıda örnekleriyle ifade etmeye çalıştığım bu çarpıcı DETAY, caydırıcı tedbirlerle  yok edilmedikçe, futbolumuzun ARPA boyu ileriye gitmeyeceği de ACI bir gerçektir !.

 

NOT : Değerli spor dostum, Kayseri Sümerspor’un unutulmaz oyuncularından Habib ÇELE’nin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.Allah rahmet eylesin… Kederli ailesine- yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı  diliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları