Bekir Demirağ

DEMEK Kİ NEYMİŞ ?

Bekir Demirağ

Süper Ligde alt sıralardan bir an önce zaklaşma çabasındaki temsilcimiz Kayserispor, Kadir Has Stadı’nda oynanan ‘hayati’ maçta rakibi F.T. Antalyaspor’u 2-0 yenerek puanını 19’a çıkartmayı başardı.  Sarı-kırmızılılara altın değerindeki 3 puanı  getiren golleri 11. ve 17. dakikalarda M. Thiam attı.

Genelde kendine ‘TERS ‘ gelen Antalyaspor önünde Gavranovic ve Kolovetsios’un kırmızı kart görmeleri sonunda uzun süre 9 kişi ile mücadele eden Kayserispor’un bu karşılaşmadaki  kazanma azmini ve eksik oynadığı süre içindeki yardımlaşma ve takım olma çabasına alkış tutuyor, yürekten tebrik ediyorum.

Yazımın başlığının ‘ Demek ki neymiş ?’ olmasına gelince :

Bizim ülkemizde futbol seyircileri genelde bir takım eksik kaldığında veya maç rakip sahada kalabalık bir seyirci önünde oynanıyorsa ‘ Eyvah, işte şimdi yandık ? Ah o hakem… Seyirci baskısıyla işimiz ZOR ?’ türünden yorumlar yapıp, adeta ‘FELAKET SENARYOLARI’ yazar (!)

60 yılı aşkın süredir futbolun içindeyim.

8 kişi  bile  kalsa , tribünlerde boş yer olmasa dahi maç kazanan takımı çok gördüm ?

Çünkü , futbol takım oyunudur ve yürek ister !..

Eğer oyuna iyi konsantre olunur ve futbolun gerekleri tam olarak yapılırsa ,  başarı MUTLAKA gelir ?ı

Kayserispor’umuz Antalyaspor karşısında  9 kişi kaldı, kazandı;

 Hatırlayın Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı kendi sahasında 50 bini aşkın taraftarının önünde yendi.

Şimdi önümüzde Beşiktaş deplasmanı var…

 Süper Ligde bu sezon beklentilerin çok uzağında olan, Avrupa Şampiyonlar Liginde SIFIR çeken ve sonrasında Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran   Kara Kartal ile  Pazar günü saat 19.00’da Vodafon Park’ta oynayacağız.  Hakem Ali Şansalan’ın yöneteceği  bu maç her iki takım açısından da önem taşıyacak. Çünkü  Beşiktaş’ın da, Kayserispor’un da puana şiddetle ihtiyacı var ?

Umarız ki Hikmet Karaman kırmızı kart nedeniyle oynamayacak olan Gavranovic ve Kolovetsios’un yerine  verilen  görevi en iyi şekilde yapabileceklere formayı  teslim eder  ve bu zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla döneriz.

Ligin ilk yarısının bitimine çok az kaldı.

O nedenle alabileceğimiz AZAMİ puanları almamız ve  sıralamada daha yukarılara çıkmamız gerekiyor.

Unutulmasın ki hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor ?

Kayserispor’umuza  Beşiktaş karşısında başarılar diliyorum.

Bol şanslar !..

Yazarın Diğer Yazıları